Merial Spot On L 20-40Kg 1 Pipeta

31,07 lei (1 magazin)
FRONTLINE SPOT ON L · Fipronil 0,268 g · Butilhidroxianozol 0,536 mg · Butilhidroxitoluen 0,268 mg · Etanol 0,268 ml · Excipient qsp 2,68 ml  Forma farmaceutica: Solutie pentru aplicare cutanata. Indicatii: Folosit în tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.) si capuse (Rhipicephalus spp., Dermatocentor spp., Ixodes spp.) la câini. Tratamentul si controlul dermatitelor alergice produse de p ...

Descriere


Merial Spot On L 20-40Kg 1 Pipeta

FRONTLINE SPOT ON L · Fipronil 0,268 g · Butilhidroxianozol 0,536 mg · Butilhidroxitoluen 0,268 mg · Etanol 0,268 ml · Excipient qsp 2,68 ml 

Forma farmaceutica:

Solutie pentru aplicare cutanata.

Indicatii:
Folosit în tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.) si capuse (Rhipicephalus spp., Dermatocentor spp., Ixodes spp.) la câini.
Tratamentul si controlul dermatitelor alergice produse de purici.
Prevenirea si tratamentul infestatiilor cu paduchi la câini.

Contraindicatii:
Produsul nu se va folosi la câini mai mici de 8 saptamâni/ sau care cântaresc mai putin de 2 kg.
A nu se folosi la animale bolnave sau în convalescenta.
A nu se folosi la iepuri, deoarece poate produce reactii adverse si chiar moartea animalului.
Acest produs a fost creat în mod exclusiv pentru câini. A nu se folosi la pisici, deoarece ar putea duce la o supradozare.

Efecte adverse:
Usoara hipersalivatie în cazul ajungerii accidentale a produsului în cavitatea bucala. Pot aparea, în cazuri deosebite, reactii cutanate la locul aplicarii produsului (decolorari ale pielii, alopecie locala, prurit, eritem), au fost semnalate dupa folosire mancarime si alopecie generala. În cazuri exceptionale au fost semnalate hipersalivatia, reactii neurologice reversibile ( agitatie, depresie, nervozitate), voma, sau simptome respiratorii.
A nu se depasi doza recomandata.

Precautii farmaceutice:
Este foarte important sa ne asiguram ca aplicarea produsului este facuta într-o zona în care câinele nu poate sa linga produsul si deasemenea, sa ne asiguram ca animalele nu se ling unul pe celalalt dupa tratament.
Animalul nu trebuie îmbaiat timp de 2 zile dupa administrarea tratamentului si trebuie evitata îmbaierea mai frecvent de o data pe saptamâna.

Folosirea în perioada de gestatie:
Frontline pipete poate fi folosit la catele gestante si în perioada de alaptare.

Administrare si dozare:
Intervalul minim dintre tratamente este de 4 saptamâni.
Cale de administrare: Externa, prin aplicare pe piele.
Dozare:

 
•1 pipeta de 2,68 ml (L) pentru caini peste 20 kg pâna la 40 kg.

Aceasta dozare asigura doza recomandata de 6,7 mg/kg de fipronil.

Se recomanda tratamentul lunar acolo unde pericolul de reinfestare cu purici este mai ridicat, daca animalul este alergic la purici, în situatia în care este necesara tinerea sub control a capuselor sau atunci când câinii sunt spalati în mod frecvent cu sampon hipoalergic si emolient. Acolo unde infestarea cu purici este mai redusa iar riscul de aparitie al capuselor este mai mic, Frontline pipete poate fi aplicat la un interval de doua luni.


FRONTLINE nu poate impiedica puricii sa se urce pe animal, dar odata ajunsi, acestia vor fi omoriti in maximum 24 de ore, inainte ca muscatura lor sa transmita vreo maladie. Majoritatea puricilor morti cad de pe animal, cei ramasi putind fi indepartati cu usurinta prin periaj.

Mod de administrare:

Se rupe pipeta la capatul pre-decupat.  Se goleste complet pipeta departând firele de par în regiunea dintre omoplatii animalului, direct pe piele. 

Supradozarea (simptome, proceduri de urgenta, antidoturi):
Riscul aparitiei simptomelor adverse creste odata cu supradozarea, de aceea animalele trebuie tratate fiecare cu sortimetul de pipeta corespunzator greutatii corpului.

Precautii:
A se evita pulverizarea în ochi.

Recomandari pentru persoana care administreaza tratamentul:
Acest produs poate cauza iritari ale mucoasei si ale ochilor. In consecinta, trebuie evitat contactul produsului cu gura sau cu ochii.
Animalele si persoanele cu hipersensibilitate la insecticide sau alcool trebuie sa evite contactul cu Frontline pipete. A se evita contactul cu degetele, daca acest lucru se întâmpla, se vor spala mâinile cu apa si sapun.
Daca se pulverizeaza din greseala in ochi, se recomanada spalarea cu apa.
Se vor spala bine mainile cu apa si sapun dupa tratament;
A se evita manipularea animalului pana nu se usuca locul în care a fost aplicat produsul, deasemenea copii nu trebuie sa se joace cu animalele pana în momentul în care se usuca blana. De aceea se recomanda aplicarea tratamentului seara, iar pe durata noptii câini sa doarma singuri, nu cu unul din stapani si mai ales nu cu copiii.
A nu se fuma, manca sau bea pe durata aplicarii tratamentului.

Valabilitate:
Seria si termenul de valabilitate sunt inscrise pe cutie si pe pipeta.

Depozitarea:
A nu se depozita la o temperatura mai mare de 30°C

Precautii speciale privind aruncarea produselor nefolosite sau a deseurilor rezultate din folosirea acestor produse veterinare:
Dispunerea oricarui produs nefolosit sau deseu trebuie facuta in conformitate cu legile fiecarei tari.
Fipronil poate afecta negativ organismele acvatice. Nu contaminati lacurile sau alte surse potabile aruncand produsul sau pipeta goala.

Important: Frontline Spot On L intra in categoria farmacie. Consultati medicul veterinar pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei in functie de nevoile specifice ale cainelui dumneavoastra. Specialistul PetMart va poate raspunde la orice intrebare legata de diete,medicamente, modalitatea si necesitatea de administrarii. Dr Condrut Razvan - medic veterinar specialist animale de companie- Tel : 0724.685.758 (L-V:10-17)

 

Review-uri


In acest moment nu exista nici un comentariu...
Price.ro nu este magazin online si nu vinde in mod direct. Puteti achizitiona produsul Merial Spot On L 20-40Kg 1 Pipeta de la oricare magazin afisat in lista de preturi. Preturile, specificatiile si imaginea pentru Merial Spot On L 20-40Kg 1 Pipeta sunt furnizate de catre magazinele din lista. Preturile contin TVA.