ATENTIE!
Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.
Il Re dei Formaggi.
Branza italiana D.O.P dura, din lapte de vaca crud. Parmigiano Reggiano nu se fabrica, se face!
Adevaratul Parmigiano Reggiano poate fi produs numai in provinciile italiane Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna (la vest de fluviul Reno) si Mantova (la est de fluviul Po). Tot din aceste regiuni trebuie sa provina si laptele. Vacile se hranesc numai cu iarba si cu furaje netratate.
Pentru a produce un kilogram de Parmigiano Reggiano este nevoie de aproximativ 16 litri de lapte. Greutatea unei roti de parmezan intregi este de aproximativ 33 - 40 Kg.
Dupa inchegare, se formeza calupurile de parmezan care se introduc in saramura timp de 20 de zile, apoi se matureaza cel putin 12 luni. Sunt trei perioade de maturare de referinta: peste 18 luni, peste 22 luni si peste 30 de luni.
Culoare galben pai.
Parmezanul are gust foarte puternic si devine picant cu varsta. Are structura granulara, este solubil și sfaramicios.
In functie de gradul de maturare si de continutul de lipide polinesaturate, pasta este delicata si poate contine mici granule albe care se formeaza in mod natural prin concentrarea amino-acizilor (care dau gustul de umami!).
Sigiliul pentru Denumirea de Origine se obtine de la Consorzio del Parmigiano-Reggiano, numai daca indeplineste conditiile organoleptice.
Crusta este intacta, are o culoare auriu-ruginie naturala si o grosime de aproximativ 5 mm. O adevarata caseta naturala de bijuterii, comestibila!
Pentru Parmigiano Reggiano matur este caracteristica solubilitatea pastei care se topeste in gura
Atat greutatea cat si pretul fluctueaza in jurul celor estimate de noi.
Producator: Latteria Soresina, Italia
Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)