: "Cum fac?" Întreabă aici!


Pages: [1] 2 3 4 5 6

Bill
De multe ori, lumea pune pe canalul IRC #price.ro întrebări despre cum se rezolvă o problemă minoră, de tipul "programul X să nu pornească la pornirea Windows". Asemenea întrebări par prea simple și crearea unui nou thread presupune timp și rușinică.

Acest thread a fost creat ca să puneți toate întrebările "minore", legate de software, care vă trec prin cap. Dacă răspunsul la întrebare e mai complicat decât pare și apar prea multe posturi legate de ea, nu e nici o problemă: vom muta discuția pe un thread nou, creat de moderatori, sau unul mai potrivit.

Întrebați cu curaj! Aici puteți să întrebați de la "Ce înseamnă NT?" până la "Ce combinație de taste se folosește pentru închiderea Windows din tastatură, fără mouse?", tot ce vă trece prin cap, dar legat de software.

dansabin
Bill, ideea e bună cu acest thread. :thumbs:
De exemplu, acum am o problemă la serviciu, dar nu știu de unde să o apuc. Avem internetul în rețea. Win proxi-ul mai face figuri. Interesant este că de aproximativ o săptămână, câte unul dintre calculatoare, aleator, se restartează fără să-i dea cineva o asemenea comandă. :ne_nau:

În plus, cineva, sau ceva, mă dă afară și de pe price.ro. Mă trezesc că trebuie să-mi reintroduc parola. Poate să fie un virus? Dacă da, cu ce să verific. Avem Norton AntiVirus actualizat.
P.S.: Am uitat să fac precizarea că pe toate calculatoarele este instalat Win 98 SE.

Bill
Legat de price.ro, cred că pur și simplu ai bifat no în user cp>Options>"Automatically login when you return to the site? (uses cookies)" și îți expiră sesiunea de lucru.

Legat de repornirea aleatoare a calculatoarelor, s-ar putea să aveți un virus sau cineva să se joace cu un troian pe rețea. Dacă ai Norton Antivirus la zi pe fiecare PC, e puțin probabil. Totuși, nu ar fi rău să rulezi și un detector de troieni specializat, gen Spybot Search & Destroy, care e gratuit. S-ar putea să fie bug-uri de Windows sau PC-urile să se supraîncălzească din cauza vreunui ventilator intern stricat.

goto
Cum fac in Linux (Mandrake 9.1) ca atunci cand deschid un nou browser Mozilla (mai recent MozillaFirebird) sa nu imi mai apara fereastra de "Select User Profile" (adica vreau sa se deschida direct browserul)?

ericsics
Se dă: O rețea de calculatoare cu Win98, un "intrus" (laptop cu Win2000Pro) și o imprimantă HP Laserjet 1200 conectată la unul din calculatoarele cu Win98.

Se cere: Laptopul cu Win2000Pro trebuie să tipărească prin rețea la imprimanta dată.

Normal că instalarea directă a imprimantei prin rețea nu dă rezultate, pentru ca disponibil este numai driverul de Win98. De asemenea, imprimanta nu poate fi conectată la laptop.
La instalarea driverului imprimantei pentru Win2000Pro, acesta se instalează, dar la "Print Test Page", răspunsul este "Test page failed to print. Unable to create print job" (oarecum normal, deoarece Win2000Pro consideră că imprimanta instalată este conectată la laptop).

Help?!?:confused:

Bill
Soluția într-o situație asemănătoare: http://bizforums.itrc.hp.com/cm/QuestionAnswer/1,,0x9ddb0bce6f33d6118fff0090279cd0f9,00.html.

Deci instaleaz-o ca local printer pe laptop, apoi schimbă portul, la care tipărește, să indice spre share-ul imprimantei din rețea.

Bill
Originally posted by goto
Cum fac in Linux (Mandrake 9.1) ca atunci cand deschid un nou browser Mozilla (mai recent MozillaFirebird) sa nu imi mai apara fereastra de "Select User Profile" (adica vreau sa se deschida direct browserul)?
Sub Windows XP, Mozilla 1.5 Profile Manager are opțiunea "Don't ask at startup". La tine nu există?

goto
Bill, la mine nu are fect!
Totusi eu am incercat in Linux. Chestia e ca daca instalez pachetul de pe cd-ul cu distributie, nu imi apare niciodata acel ecran.

ladima
Cum fac ... sa vad un CD video facut de o camera de supraveghere. Pe PC nu vad decat o imagine (.img) si doua fisiere .dat foarte mici (incident.dat si category.dat). Ese foarte important sa le pot deschide si cel care mi le-a facut nu mi-a dat amanunte de cum se pot viziona. Banuiesc ca el are un dispozitiv special cu care le deschide. Cred ca pentru a le vedea pe PC imi trebuie un program de video ripping dar nu stiu care. Poate cineva se pricepe mai bine si ma poate ajuta. Merci !

virus
Cum fac sa nu imi mai vada colegii de retea numele in My Network Places la winXP sau sa imi ascund ip ?
Ca si cand nu as fii pe retea !!

Bill
Ca să nu te vadă în My Network Places închizi porturile de NetBIOS (135, 137, 138 şi 139, verifică!) din firewall. Ca să nu îţi poată detecta prezenţa online, taie ICMP ECHO (ping) tot din firewall.

virus
Scuza-ma daca par insistent dar nu gasesc firewall din winXp sau trebuie sa iau unul de pe net .....?
THANKS!!!

Bill
Este unul şi în XP, dar pot să iei şi de pe Net unul gratuit. ;)

Red Guy
Apropo de inchis porturi... ZoneAlarm Pro :thumbs: a ajuns la versiunea 4.0.123.012 si nu numai atat, dar are grija sa inchida si sa ascunda TOATE porturile pe care neglijentul Windows le lasa deschise, la indemana flodorilor de 2 lei, sau mai rau. De ex. deunazi ma trezi cu un troian care tot incerca sa-mi faca legatura cu "stapanu" lui, cu toate ca n-am rulat nici un exe si nici vreun mail strain n-am deschis... Probabil ca au inceput sa ascunda troieni si in bannere, alta explicatie nu gasesc.
Ma gandesc la ignorantii care se dau pe net de acasa fara nici un fel de protectie... Trebuie sa fii stupid sa nu-ti pese cine se plimba prin folderele tale. Si ideia ca pe dial-up esti protejat e mai fumata decat "a fost sau nu revolutie". Asa ca instalati un firewall, novicilor.
PS: Sigur ca poti lua ZAP-ul free de pe net, dar daca-ti permiti, poti sa sacrifici cativa parai macar asa, din respect pt oamenii aia care au scris asa o capodopera...

adyroman
Originally posted by Bill
Ca să nu te vadă în My Network Places închizi porturile de NetBIOS (135, 137, 138 şi 139, verifică!) din firewall. Ca să nu îţi poată detecta prezenţa online, taie ICMP ECHO (ping) tot din firewall. Porturile respective sunt pe TCP... ;)
In alta ordine de idei tot traficul de tip ICMP poate fi restrictionat, si chiar e recomandat. Exista mai multe tipuri de atacuri pe ICMP.

guardy
As vrea daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Cum fac ca in Windows 2000 sa nu-mi mai expire la doua saptamani parola useri-lor. Stiu ca este o masura de securitate dar devine stresant sa vrei sa accesezi un calculator in retea si sa-ti dea mesajul fericit ca ti-a expirat parola.
Multumesc.

Bill
E workgroup sau domeniu Active Directory?

guardy
Workgroup

Bill
http://support.microsoft.com/?kbid=285395

guardy
Multmesc frumos Bill, a functionat.

Fremen
Bill, foarte buna ideea acestui thread. Am o problema de Windows, la care nu-i dau de cap. Am incercat pe la toti prietenii mai experimentati in domeniu, am scris si la Microsoft Romania tech support, dar nimeni nu mi-a putut oferi un raspuns adecvat. (Microsoft nici nu a raspuns).
Intrebarea este: Cum schimb setarea implicita a Windows-ului (XP, NT, etc.) de a scrie numele folderelor cu majuscule prima litera si cu litere mici restul literelor? Setarea implicita mai face si urmatorul lucru: daca scriu numele folderului "FolDer" imi accepta, in schimb daca scriu "FOLDER" il transforma in "Folder".
Multumesc.

caciulad
cum pot sa blochez unele porturi din windowx xp?(ex.135 si etc.)

adyroman
Cu ajutorul unui firewall - de exemplu Kerio sau Sygate.

VeVeROIU'
Salut!
Am si eu o problema de "windows" de toata "rusinea".
Am "reusit" sa sterg show desktop din Quick Launch si nu reusesc sa ii dau de cap sa o pun la loc. :D
Sper sa ma ajutati ca la microsoft nu scriu cu problema asta :( si probabil ca o sa descos google.com pe dos si help-ul win-ului.

Multumesc anticipat!!!

Behemoth
Daca ai Win 98 aici gasesti "show desktop": C:\WINDOWS\SYSTEM. Click dreapta pe "show...", tii apasat si drag & drop in quick launch bar. Acolo iti vor aparea mai multe optiuni printre care si "create shortcut".

Pentru Win Xp, dai si tu un search si vezi unde se afla "show desktop" si repeti procedeul de mai sus.

Sau poti folosi cu succes compozitia de taste "fereastra windows + D": are acelasi efect precum "show desktop!

Bafta!

matrixu
If the Show Desktop icon is deleted from Quick Launch, the procedure below will recreate the file.

Open Notepad and enter the following text:

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

Save the new file as Show Desktop.scf then drag and drop the icon on the Quick Launch bar or whatever location you want the shortcut to appear
Luata de aici (http://www.theeldergeek.com/restore_show_desktop_icon.htm)

caciulad
sa blochez porturile direct din windows....

matrixu
Control panel>Network conection>Propietatile conexiunii la care vrei sa faci filtrarea>TCP/IP>Properties>Advanced (dreapta jos)>Option>TCP/IP filtering>De aici iti faci setarile cum vrei tu.

caciulad
sa blochez anumite porturi.eu stiu pe care anume sa le dau drumul asa cum spune acolo?

matrixu
Pai vezi si tu ce anume vrei sa folosesti...mail prin outlook express, sa joci counter sau mai stiu eu ce..identifici porturile pe care le folosesc si dai cu permit only...

Behemoth
Cum vezi ce porturi folosesc anumite aplicatii (precum Yahoo Messenger sau MOHAA, sa zicem)?

Merci

matrixu
cu ajutorul comenzii netstat sau cu ajutorul unui scaner de porturi (gen lanscan)
Dar pana la urma tot la firewall ajungi..cel mai bine este sa folosesti un firewall profesionist si sa lasi treaba asta pe seama lor..de ce sa iti complici existenta?

|nrg|
Un bun exemplu este Norton Personal Firewall.

P.S. Mama....... ce de mate :D

dani80
eu folosesc Tiny Personal Firewall 2
e usor de configurat si mai e si gratis
Atasat gasesti o serie de porturi care trebuiesc inchise.

jordash
Bine v-am gasit. Va urmaresc de ceva vreme, din cauza camerei mele digitale (Canon A70), insa citind niste posturi am realizat ca nu stiu cum sa fac "captura de ecran". Ma puteti ajuta?
Stiu ca trebuie sa fie ceva simplu, insa eu nu stiu.:o

matrixu
Apesi pe tasta Print Screen, deschizi paint sau word si dai paste.

jordash
Multumesc. Fireste, merge :)

Fiziflash
Intrebare simpla: Cum se poate afla pe ce data a fost instalat windowsul pe un sistem?

miahi
Aida (http://www.aida32.hu/aida32.php) știe.

Bill
http://www.experts-exchange.com/Operating_Systems/WinNT/Q_20571717.html

jarod
In urma unor actiuni necugetate, nu mai pot sa imi vad mailurile in Inbox, desi toate fisierele intacte. Clientul de mail fiind Mozilla, am citit in FAQ ca e de ajuns sa copiezi fisierele respective (inbox, sent, trash etc.) in directorul Mail si problema e rezolvata. La mine sunt in c:\documents and settings\username\Application Data\Mozilla\Profiles\default\..\Mail si totusi nu le vad. What am i doing wrong? Nu ala e directorul de mail?

Spawn
Cheia din link-ul lui Bill se referă la NT/2000. Se poate căuta în Registry Editor "InstallDate"; pt XP se găsește la HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Installer \ UserData \ S-1-5-18 \ Products \ 0B79C053C7D38EE4AB9A00CB3B5D2472 \ InstallProperties \ InstallDate. Valoarea e dată în formatul curent.
Și dacă tot am postat, să vă spun și eu o ghicitoare ( :) nu, nu știu răspunsul): AutoHide Toolbar; OK? Toolbar, nu Taskbar (eu am Quick Launch pe lateral stânga). Cum se poate activa cu drag&drop (OLE mouse carrier)? Chestia merge, dar numai pentru obiectele de pe desktop. :mad:

Pateut
Se poate face ca Borg Remote sa porneasca cu un delay de cateva secunde?

Am pus shortcut-ul in startup si porneste imediat cu Win-ul dar i-mi da eroare ca nu s-a incarcat driver-ul de tuner si trebuie sa astept cateva secunde pentru a porni (manual).

Se poate face ceva, exista vreo comanda pentru un startup intarziat cu cateva secunde?

lucianp
Baieti am si eu o rugamite
am probleme cu ceasul,ramane mereu in urma cand inchid calculatorul,l-am tot potrivit din din bios,din MS dos,de pe ecran am windows M,poate puteti sa ma ajutati
va multumesc

spike
lucianp: înlocuiește bateria de CMOS de pe placa de bază

Roger
Pentru Pateut.

Daca un script in vb e prea complicat, ai putea sa faci un .bat in care sa dai ping la o adresa inexistenta, apoi sa lansezi Borg-ul.

lucianp
spike
multumesc

lucianp
Baieti mai am o rugaminte
Am instalat Windows M cred ca de 4 ori si tot imi apare la dechiderea calculatorului urmatorul mesj
Sffs has caused an error in OLLOMGM.DLL
dupa ce inchid acest mesaj totul este in regula-dar poate este o eroare grava si eu nu stiu,voi ce ma sfatuiti
multumesc anticipat

matrixu
Daca e sa fie cu eroare atunci mai mult ca sigur se inregistreaza ceva in event viewr. Eroare pe care ai dat-o tu nu apare pe nicaieri. Daca ar fi dupa event viwer...am mai gasi ceva..dar asa..nu prea. Si cand zici Windows M te referi la Media player? Sau ce?

lucianp
ma refer la Win Milennium - apare cand deschid calculatorul,porneste windowsul dupa care apare acest mesaj care un semn de exlamare,il inchid si totul este in regula,pot intra sa lucrez normal

bobocul
Am si eu doua intrebari:
1. Am instalat xp si draiverele aferente, totul a fost ok. La pornire nu-mi cerea parola,:thumbs: , ieri am instalat "Pachetul de interfață în limba română pentru Windows XP Professional " si de atunci i mi cere parola la pornirea calc.:spawn: , cum fac sa scap de aceasta solicitare de parola?Motivul? : calc.este folosit si de fetita pt.jocuri (si nu stie sa scrie;e prea mica)
2. Am un MSOffice care l-am instalat si desinstalat de mai multe ori si a fost ok. Acuma nu mai pot sa-l instalez (este si pe cd, a fost si pe hard depozitat), i-i da mesajul " setup.exe is not a valid win 32 aplication". acest mesaj l am primit si sub win 98, win me, si acum win xp; l am mai primit si la un alt program. Ce inseamna si ce pot sa fac sa instalez iar programele respective?

Bill
1. Folosește Microsoft TweakUI for Windows XP ca să scapi de introducerea parolei.

2. Nu este exclus ca CD-ul să se fi degradat fizic, din moment ce setup.exe nu e recunoscut de nici un sistem de operare. Valabil și pentru celălalt program.

|nrg|
S-ar putea ca instalarea acelui pachet sa fi activat contul guest din windows. Intra in control panel la users si dezactiveaza acel cont.
setup.exe is not a valid win 32 aplication
In mod normal aceasta eroare este data de aplicatiile care pot rula numai in DOS.

pete
Am instalat XP-ul pe un calc si la shut sown nu se opreste... desi e un ATX. Cu win 98 se oprea. Stiu ca e o setare pe undeva dar nu reusesc sa o gasesc...

adyroman
Verifica daca e activat in Control Panel -> Power Settings (sau cam asa ceva) Advanced Power Management. Trebuie sa fie activata si din BIOS Setup o optiune, la mine se numeste PM control by APM.

Nokia
Am pierdut Spybot-Search & Destroy. Am dat click pe o optiune,(ceva cu self shutdown daca nu gaseste nu stiu ce probleme) si acum porneste si se inchide singur, fara sa apuc sa mai fac ceva. L-am dezinstalat, curatat registrii, reinstalat, fara nici un rezultat. Stiti vreun switch care sa-l aduca in starea initiala ?

adyroman
In cel mai rau caz, reinstalarea Windows-ului... :rolleyes:

Nokia
adyroman, am intrebat aici pentru a nu ajunge acolo :)

Nokia
Na ca intreb si imi raspund singur. Noroc ca au un FAQ pe site, cu explicatii pentru corectarea manuala,sau pentru cei mai comozi un utilitar, pe care il atasez, pentru rezolvarea bug-ului
P.S: ne fac promisiunea ca in noua varianta aceasta problema nu va mai apare ;)

This could happen if you enable all of the Program automation settings (to auto-close the program after scan on program start will be removed in the next bugfix). And due to a bug not reproducable but happening, during some installs random instead of the default settings are applied. In that case, all Automation options could be enabled, forcing the program to scan and exit automatically afterwards. As this will not even allow you to enter the program, you need to reset the settings. There are two ways to do this: 1. You can delete the configuration file (which is named Configuration.ini). Where it is located depends on your Windows version... For Windows 95/98, the file is located in C:\Windows\Application Data\Spybot - Search & Destroy\. For Windows ME, the file is located in C:\Windows\All Users\Application Data\Spybot - Search & Destroy\. For Windows NT/2000/XP, you will find it in C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Spybot - Search & Destroy\. Either delete that file, or edit it (for example in notepad), and set all the Automation values in it to zero.

giumpi_sm
Am un program de contabilitate ce ruleaza in MS-DOS si o imprimanta hp 3325 pe USB. Problema e ca atunci cand dau din program Print nu face nimic. (pe langa asta programul nu poate scrie datele intr-un fisier pe care, dupa aia, sa-l printez in WINDOWS XP). Multumesc anticipat.

body76
Am avut pina in mai un program de dos care pentru a tiparii am fost nevoit sa cumpar o imprimanta pe port paralel.
Aveam in bios suport pentru USB dar nu m-a ajutat foarte mult.

|nrg|
giumpi_sm poate gasesti raspunsul in acest (http://www.price.ro/forum/showthread.php?threadid=9402) thread.

Mistral
DOS-ul nu stie ce e aia USB.

Sint ceva solutii pentru mouse si tastatura USB, dar pentru periferice ca scanner, imprimanta, etc. n-am gasit. Fa rost de o imprimanta pe portul paralel.

PS. Citeste si topicul de care zice |nrg|

Pateut
Exista o modalitate de a salva pagini web intr-un fel asemanator cu cel pe care-l utilizeaza WinMHT, sau exista vreun program free care sa faca cel putin pe aceeasi idee, pentru ca mi-a expirat perioada de proba si am mare nevoie sa salvez niste pagini. :(

Bill
giumpi_sm, poți să redirectezi LPT1: spre portul USB la care e conectată imprimanta.

http://www.experts-exchange.com/Hardware/Printers/Q_20786291.html

Nokia
Stie cineva cum se pot scrie/citi dintr-un port pci informatii despre device-ul din pci-ul respectiv ?:confused:

Pateut
Informatii despre orice device pe pci poti citi cu SiSoft Sandra si cu AIDA32, de scris nu stiu.

Nokia
Daca imi poate explica cineva in ce fel se poate lua versiunea 14.1 dela guru3d.com, sau in general cum se poate face un download de pe acest site. Parca e facut in bataie de joc. Culmea e ca te mai si invata ce sa faci.
"Uite ca-l am. Il vrei ? Click aici ! Na, ca nu ti-l dau !":mad:

Daca aveti varianta cautata de mine va rog sa ma contactati prin PM
Multumesc

Bill
Se dă click pe Download și, în pagina următoare, pe I Agree. Nici măcar nu e nevoie să le accepți cookie-urile că merge și fără.

Pateut
Inca una: De ce WinXP nu formeaza pe centrala analogica?
Am selectat formatul analog dar i-mi formeaza tot digital si nu se conecteaza.

Pe Win98 merge perfect dar pe XP neam. Se poate face ceva?
P.S. - Modemul este Soft Conexant si cum am mentionat nu se conecteaza decat din 98. Am mai incercat mai demult si cu un Hard Conexant si alt Hard dar Ambient si aceeasi poveste.

Am postat aici pt ca eu cred ca este problema de soft si nu hardware. Multam de rabdare.

matrixu
Xp pune automat sa formeze pe tone. Ca sa formezi pe pulse e de ajuns sa pui un "p" (fara ghilimele) in fata numarului de telefon si va forma pulse

Pateut
OK. Multam, am sa incerc cand m-ai ajung pe la calc in cauza.

rdunare
Am Outlook 2000 SP3. Cum fac sa cer delivery receipt pentru toate mesajele trimise catre o anume adresa de email (numai catre aceea!) ? M-am uitat in Rules wizard si n-am gasit ce ma interesa.
Multumesc.

adyroman
Nu cred ca se poate seta (eu cel putin n-am auzit/vazut/reusit asa ceva). Poti seta pentru fiecare mail la trimitere daca sa se ceara "Delivery Receipt" si/sau "Read Receipt" mergand in meniul de sus, la Options.

Anybody knows anything else?

Nokia
Singura diferenta intre un mesaj trimis cu "receipt" si unul fara este astaDisposition-Notification-To: "****" <****@*****.ro>
Intre ghilimele se afla numele meu, mai apoi adresa. Stelutele au fost puse de mine :rofl:

Sper sa te ajute asta, desi nu prea vad cum. Cred ca ar trebui creat un mesaj, salvat intr-o locatie si apoi editat pentru a introduce aceasta linie. In final ar trebui doar sa dai click pe mesajul customizat si sa scrii . Dar s-ar putea sa ma insel:p

pUnKRoCK
Salutari.
Am o problema legata de modul Clone din nView. Si anume: atunci cind pornesc sistemul cu ambele display-uri(monitorul si TV-ul), si incerc sa vad un film, nu vad imaginea din film decit pe display-ul care e setat "primary display". Vad skin-ul playerului si orice altceva, numai filmul propriu-zis nu il pot vedea.
Asa trebuie sa fie sau se poate face ceva ca sa apara filmul pe ambele display-uri?
Ma cam enerveaza sa stau mereu sa schimb "primary display" de fiecare data cind vreau sa vad un film !
Thx.

rdunare
Sa dau cateva lamuriri suplimentare privitoare la problema mea: Am server de exchange, iar eu cer delivery receipt, nu read receipt, pentru ca persoana respectiva nu vrea sa trimita read receipt, se simte ofensata ( :bash: ). Ca raspuns primesc un mesaj de la postmaster@domeniulmeu.ro cu subiect "Delivery Status Notification (Relay)" in care sta scris:This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Your message has been successfully relayed to the following recipients, but the requested delivery status notifications may not be generated by the destination.
Ideea e sa am si eu o certitudine ca pleaca mesajul de la mine din server si ajunge macar in serverul destinatie, ca in cazul in care apar probleme sa am cum sa pasez pisica moarta in curtea serverului vinovat.
Stiu sa cer manual confirmarea, dar incercam sa gasesc o metoda automata.

adyroman
Poti sa setezi sa se ceara la toate mesajele Delivery Receipt si sa faci o regula care sa le stearga automat pe cele care nu te intereseaza... :rolleyes:

|nrg|
Originally posted by pUnKRoCK
Asa trebuie sa fie sau se poate face ceva ca sa apara filmul pe ambele display-uri?
Vezi ca trebuie sa ai o optiune pe undeva numita extend my desktop on to this monitor sau ceva asemanator. Deasemenea un player mai deochiat are si optiunea enable multimonitor suport, care trebuie activata.

Fremen
Exista vreo metoda prin care se pot vedea adresele de mail dintr-un blind copy (bcc)? Nu doresc acest lucru, dar am trimis un mail unui persoane cu bcc si persoana respectiva mi-a insirat apoi toate adresele din bcc. Si nu mai stiu cat de sigura este aceasta metoda....

Azazel
Da si nu. Teoretic nu ar trebui sa fie vizibile, practic exista servere SMTP prost configurate care lasa sa se "scurga" si adresele de e-mail.

pUnKRoCK
Originally posted by |nrg|

Vezi ca trebuie sa ai o optiune pe undeva numita extend my desktop on to this monitor sau ceva asemanator. Deasemenea un player mai deochiat are si optiunea enable multimonitor suport, care trebuie activata.

Salut.
Optiunea de care vorbesti nu face decit sa imi extinda desktopul de pe monitor pe TV (sa il alungeasca) si nimic mai mult.
Thx anyway.

giumpi_sm
Dupa ce mi-am instalat ultimele drivere detonator pt. placa video si m-am jucat putin prin optiuni, nu stiu ce s-a intamplat, dar de fiecare data cand porneste Windows-ul XP imi pune icoanele default, desi la inchiderea Xp-ului erau alte icoane(ma refer la My Computer si Recycle Bin). Am instalat Style Xp si e pus pe "Use no Resources".

valentinchris
Baieti am o problema spinoasa...
Am doua partitii..una cu XP PROf si a doua cu .NET SERVER 2003
faza ii ca partitiile sunt amandoua FAT32..

si trebuie sa le fac amandoua NTFS....
se poate acest lucru( de ex cu Parti..Magic) fara sa formatez...
adica pot trasforma FAT-u in NTFS fara sa pierd ce am pe hard???

Bill
Poți să le transformi direct sub Windows XP respectiv .NET Server 2003, în Computer/Disk Management sau cu convert.exe (http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/using/itpro/managing/convertfat.asp) (Run... cmd... convert drive_letter: /fs:ntfs). Nu ai nevoie de Partition Magic, dar backup-ul e sfânt.

nautilus
Salutare. Am si eu o mica problema.... Stau in camin si "impart" compul meu cu colegul de camera. I-am creat si lui un user si i-am alocat si spatiu pe hard (fiecare cu lucrurile sale) dar au inceput sa-mi apara numai tampenii instalate si setari schimbate la diferite aplicatii( winamp Tcmd....etc). Intrebarea mea este cum pot sa-i restrictionez accesul la anumite foldere precum si la instalarea de programe de orice tip. Folosesc Xp Pro si nu prea vreau sa fac tot timpul curatenie prin comp.....

kanu
O solutie ar fii parolarea directoarelor.

matrixu
Dai permisiuni (asta in cazul in care ai partitie pe NTFS) la fiecare user in parte si nu pe grupuri de useri.

goto
pe linga cele de mai sus scoate-i drepturile de administrator userului respectiv. si roaga-l ca sa instaleze programe (cand este intrebat) ca userul respectiv, nu ca administrator.

mars attack
Salut,
Vreau sa restrictionez pentru un user accesul Internet numai la un anume site (este instalat XP cu IE 6.0 si iesirea Internet este prin proxy, care este configurat in alt sediu).
As vrea o solutie simpla si rapida (nu cine stie ce firewall, eventual cel al XP-ului daca are asa ceva, sau setari in IE...)
din doua motive:
-nu merita efortul de a instala un alt firewall "destept" pt este deja instalat unul la nivelul organizatiei;
-scopul este de a limita traficul prin eliminarea tentatiei de a "surfa" toata ziua pe net.

taicaNOE
"Cum fac" sa gasesc pe net un program care a fost free timp de o luna iar mai apoi dezvoltatorii au scos o versiune mai complexa dar pe bani. Pe site-ul unde a fost versiunea free nu mai e ... asa ca intrebarea mea este: Exista pe undeva vreun fel de arhiva a site-urilor vechi (acum desfintate) sau mai am vreo posibilitate sa gasesc pe net acel program ?

dansabin
Pentru unele există șanse să le mai găsește, pentru altele nu. Depinde de politica producătorului respectiv. Poate programul pe care-l cauți a fost retras din cauza unei erori...
Despre ce program e vorba, că poate te ajută cineva. ;)

Bill
Caută cu Google. Dacă ai noroc, a fost postat și pe alte site-uri, de unde încă nu au apucat să îl retragă.

guardy
Am incercat sa postez problema mea la sectiunea de web design dar se pare ca nu am acces, asa ca incerc aici intru-cat nu este o problema majora. As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate ca o pagina web sa-si faca singura dimensionare in functie de rezolutia utilizatorului. ( in afara de crearea paginilor separate pentru fiecare rezolutie ) .

nightman
Exista in fisier de log pe w98 si w2000 prin care pot vedea daca a intrat (alt)cineva pe calculatorul meu ? daca mi-a spart parola ?

Mersi

spike
Am incercat sa postez problema mea la sectiunea de web design dar se pare ca nu am acces, asa ca incerc aici intru-cat nu este o problema majora. As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate ca o pagina web sa-si faca singura dimensionare in functie de rezolutia utilizatorului. ( in afara de crearea paginilor separate pentru fiecare rezolutie ) .

guardy, folosește pentru layout-ul paginii un tabel HTML cu dimensiuni relative (gen width=80%). Conținutul paginii se pune în celule având de asemenea dimensiuni ca și procent de ocupare din tabel.

http://www.w3schools.com/html/html_layout.asp

spike
Exista in fisier de log pe w98 si w2000 prin care pot vedea daca a intrat (alt)cineva pe calculatorul meu ? daca mi-a spart parola ?

Mersi

Pentru a loga evenimente de tipul ăsta folosește Group Policy Editor (Start->Run->gpedit.msd). Din tree-ul care va fi afișat alege așa: Computer Configuration->Windows Settings->Security Settings->Local Policies->Audit Policy. Aici poți seta câteva opțiuni cum ar fi Audit Logon Events, Audit Account Management, etc..

Mesajele din loguri le poți vedea folosind Event Viewer-ul din Control Panel->Administrative Tools.

guardy
Multumesc frumos Spike, o sa incerc. Ma gandesc insa daca nu va fi vreo problema la incarcarea paginii pentru ca va trebui sa incarce mai intai tabelul si apoi elementele din pagina.

taicaNOE
Bill am cautat ...dar problema e veche (de anul trecut) asa ca nu am mai gasit nimic. A fost free doar vreo 3 luni iar eu l-am descoperit intr-o revista cu mult dupa ce a fost retras.

Spawn
Era să întreb ceva, dar am găsit răspunsul. :) Desigur, voi spune despre ce e vorba, altfel nu postam... De fapt, puteam... :devil:
E vorba de maximizarea ferestrei deschise cu "Open in New Window" în Internet Explorer. După ce am găsit niște progrămele special create pentru asta nici n-am mai căutat setări în registry sau script-uri. Nu cred că stă nimeni să facă un program dacă o simplă setare în Registry ar rezolva problema.
IE New Window Maximizer (http://www.jiisoft.com/iemaximizer/index.htm)
AutoSizer (http://www.southbaypc.com/AutoSizer/)
Actual Windows Guard (http://www.actualtools.com/windowsguard/)

Mai am o ghicitoare, am găsit niște referințe pe Microsoft TechNet dar la nivel de programming... Nu asta caut. Cum fac să setez durata apariției la tooltips și baloons - cele din Notify Area (nu enable/disable, asta se face simplu din TweakUI) ? Se poate adăuga un DWORD Value undeva?... Întreb pentru că încercând să dau disable la tooltips în Adobe Audition (sau în CoolEdit - tare mă enervau :mad: ) am găsit următoarele valori:
H_C_U\Software\Adobe\Audition\1.0\Prefs\ToolHelp sau
H_C_U\Software\Syntrillium\CEPro2\Prefs\ToolHelp evident, 0 sau 1...

Bill
Și eu folosesc IE New Window Maximizer de vreo 2 luni și e perfect.

Kalid
Sa va spun ce mi s-a intamplat:
Am avut ceva probleme cu windows,de genul ca...nu mai puteam sa intru de loc in win avean win98.Il porneam ma baga in Microsoft windows 98 setup.Daca alegeam Safe mod incerca sa intre in safe mod dar se bloca in momentul in care pe fundal era poza cu win98(de la pornire).
L-am formatat am instalat win98se si in momentul in care tre sa restartez calc(spre sfrsitul instalarii) ma baga iar in microsoft windows startup si zice sa aleg safe mod deoarece"Windows did not finish loading on the previous attempt".Aleg safe mod si de data asta cand apare pe fundal poza cu win98 restarteaza.
Daca ii dau normal zice cam asa:"Invalid VxD dynamic link call to device number 3,service B"
"Your windows configuration is invalid.Run the windows Setup program again to correct this problem"
Nu stiu daca am fost prea explicit dar va rog din tot sufletul sa ma ajutati va multumesc anticipat!

nero
Daca zici ca pe hard n-a ramas nimic de la instalarea anterioara, inseamna ca ai o problema hardware, la memorie, HDD si/sau placa de baza. Totusi mai incearca o instalare dupa ce incarci "Setup Defaults" in BIOS.

X_atr|X
Salut! Sunt nou pe aici si nou in domeniul calculatoarelor acum am dat peste o problema si anume nu stiu sa formatez hardu (stau in spania de 5 luni si nu cunosc "experti" in domeniu ca sa-mi poata explica sau sa-l formateze) asa ca am ajuns si aici dupa incercari la PCWorld si la alti prieteni din romania care mi-au zis ca e destul de complicat de explicat pe net (daca vreti sa ma ajutati ..... nu stiu nimic despre asa ceva) :ne_nau:

MULTUMESC ANTICIPAT!!!

Bill
Despre ce este formatarea: http://www.jegsworks.com/Lessons/lesson6/lesson6-3.htm .

Ai pus un hard nou în PC și nu știi cum să îl formatezi? Nu știi să îl formatezi pe cel cu care a venit PC-ul (de ce ai face-o chiar)? Nu înțeleg. Ce dorești să afli de fapt? Explică pe larg, te rog.

P.S. Dacă nu știi să explici exact ce vrei, înseamnă că mai ai multe de citit înainte de a pune întrebări aici.

X_atr|X
P.S. Dacă nu știi să explici exact ce vrei, înseamnă că mai ai multe de citit înainte de a pune întrebări aici.

Deci am avut instalat in calculator Windows XP Prof. si dupa 4 luni a inceput sa-mi dea foarte nulte erori (adica cand deschideam orice program imi zicea ceva de genu (error rutime.....) si unde sunt puncte puncte scria numele programului pe care-l deschideam si unde se afla programul de ex. C:\Docum..\program.exe bun pana acum am reinstalat windowsul dar home de data asta pentru ca prof. nu-l mai aveam si dupa ce am instalat windowsul am observat ca nimic din ce am avut pe calculator nu s-a sters adica windowsul vechi si toate fisierele vechi ... si mi-a zis cineva ca trebuie formatat hard-disc-ul ....
Daca tu ai o idee mai buna zimi adica mai exact eu vreau sa curat hardu de tot ce are pe el si nu pot sa sterg windowsul vechi (l-as sterge si pe asta nou ca sa-l instalez din nou dar cum?) cam asta vreau....

Nokia
In procesul de instalare al Xp la un moment dat esti pus sa alegi partitia in care instalezi sistemul. Tot acolo poti efectua si formatari. Iti recomand sa alegi formatarea in sistem NTFS. Trebuie doar sa citesti cu atentie informatiile de pe ecran.

X_atr|X
In procesul de instalare al Xp la un moment dat esti pus sa alegi partitia in care instalezi sistemul. Tot acolo poti efectua si formatari. Iti recomand sa alegi formatarea in sistem NTFS. Trebuie doar sa citesti cu atentie informatiile de pe ecran.

Sunt eu nou in domeniul calculatoarelor (1-2 ani) dar stiu sa citesc; si asa ceva nu am! Deci alta optiune inafara de instalare si reparare nu am. Instalez intr-o partitie si ce a fost inainte ramane nu se sterge! asta vreau eu sa aflu cum pot sa "curat" hardu ca-mi ocupa un loc de 15G din 80 si normal windowsu xp home nu ocupa mai mult de 6-8G maxim va multumesc ca va chinuiti sa ma ajutati.....

Bill
În timpul instalării, când te întreabă unde să instaleze, ai opțiunea de a șterge partiții și crea partiții noi. Când ajungi la faza aceea (e după ce accepți licența), șterge partiția existentă și crează apoi una nouă; Windows XP Setup ți-o va formata singur în formatul ales de tine (preferabil NTFS).

Kalid
Daca zici ca pe hard n-a ramas nimic de la instalarea anterioara, inseamna ca ai o problema hardware, la memorie, HDD si/sau placa de baza. Totusi mai incearca o instalare dupa ce incarci "Setup Defaults" in BIOS.
Problema e ca nu pot sa intru in bios
Am compaq deskpro si nu merge nici cu f10....cum sa intru in bios stie cineva?Am auzit ca se poate cu un fel de discheta sistem s-au cam asa ceva!!!!!!!!!!!

kanu
Kalid, incearca sa flash-ui bios-ul cu jumperul de pe mobo sau cu bateria, in functie de placa ta de baza.

Kalid
Kalid, incearca sa flash-ui bios-ul cu jumperul de pe mobo sau cu bateria, in functie de placa ta de baza.
Imi pare rau dar nu stiu sa fac asa ceva....aici parca e pentru incepatori.........alta metoda de a intra in bios nu este????? :hmm:

Nokia
Cei de aici (http://www.techimo.com/forum/t21598.html) spun ca merge cu F10, dar trebuie sa fii pe faza, mai exact sa tii apasata tasta din momentul in care pornesti sistemul
Alta metoda este sa mergi intr-un service

shaqvill
Salut, as vrea sa imi aranjez colectia de mp3-uri si ca sa fac o treaba cat mai buna si mai estetica... ar trebui sa fac fiecare melodie sub un anumit format, adica vreau ca sa redenumesc toate caracterele din numele melodiei sa fie cu litera mica, ca pe urma cu un utilitar care din fericire l-am gasit pe net, sa le schimb ca in exemplul de mai jos:

Inainte: Angie martinez -rolling Stones.mp3
Dupa : Angie Martinez - Rolling Stones.mp3

giumpi_sm
Eu am icercat asta si merge. http://www.softpointer.com/tr.htm

puterfixer
shaqvill, cel mai performant mass renamer care l-am întâlnit până acum este Flexible Renamer (http://hp.vector.co.jp/authors/VA014830/english/FlexRena/), care permite inclusiv folosirea de expresii regulate (poate ai întâlnit puterea lor în unele limbaje de programare...).

Am o întrebare: cum pot dezactiva în Windows 2000 Professional "Search for new floppy disk drives on start-up"? În Windows 98 știu că era o asemenea opțiune, în Windows 2000 nu o găsesc și nici Google nu mi-a dat un răspuns. Presupun că ori se numește altfel în Windows 2000, ori nu există un checkbox ci trebuie să modific o cheie în registry. La fiecare pornire, unitatea floppy cârâie destul de enervant și fără rost - aș vrea să opresc chestia asta.

Hawkie
Mai nou și Total Commander știe să folosească expresii regulate în Multi-Rename Tool (CTRL+M)

|nrg|
puterfixer asa ceva nu am vazut nici in XP, poate doar prin registrii sa gasesti.
P.S. Norton Antivirus are o astfel de setare: "Scan all removable media for boot viruses every time it is mounted", optiune care la fiecare bootare de win, presupun, ca face antivirusul sa scaneze FDD-ul pentru diskete.

Bill
Nope. Mount înseamnă altceva decât boot. Și eu am aceeași setare în NAV și totuși unitatea floppy nu cârâie (sub XP).

puterfixer, unitatea cârâie la boot sau la Windows startup? Că prima se dezactivează din BIOS (Boot Up Floppy Seek etc.), dar bănuiesc că nu îți spun nimic nou. :D

puterfixer
La start-up în Windows, după logon. Știu că pot dezactiva unitatea floppy, dar vreau s-o pot folosi :D TweakUI n-are așa ceva, alte progrămele de tweaking n-am încercat. Nici în Device Manager nu există vreo opțiune pentru floppy.

Bill
Câteva idei: http://www.computing.net/hardware/wwwboard/forum/18790.html .

icincan
La start-up în Windows, după logon. Știu că pot dezactiva unitatea floppy, dar vreau s-o pot folosi :D TweakUI n-are așa ceva, alte progrămele de tweaking n-am încercat. Nici în Device Manager nu există vreo opțiune pentru floppy.

In principiu, in Bios exista setari diferite pentru "boot up floppy seek"( care este undeva prin "Advanced Bios Features") si pentru "disable floppy controller"(care trebuie sa fie pe undeva prin setarile pentru periferice) Sper sa nu ma insel. Sunt sigur ca ai scos floppy.ul din seria de boot, dar poate ai omis sa debifezi optiunea de cautare a floppy.ului la boot.are, care ar trebui sa se faca separat.

Bill
La start-up în Windows, după logonSă nu-l mai chinuim cu setările din BIOS! ;)

icincan
Am si eu o problema si inainte sa ma apuc batraneste sa reinstalez totul de la capat si sa dau jos de pe net 100 MB de update.uri, imi incerc norocul aici:
Se da un Sistem care contine pe langa placa de baza, floppy, DVD ROM, CD RW, 2HDD diferite unul de 60 de GB si unul de 120GB, ambele pe paralel ATA. Placa video este un
GF2 GTS Pro. In plus am un slot PCI ocupat de un TV Tuner Leadtek. Mentionez ca writerul si unul din HDD(cel de 60GB-Maxtor) sunt setate Master. Dupa ce am instalat Win XP Professional pe prima(NTFS) din cele doua partitii ( a doua FAT 32) ale HDD Maxtor, am instalat driverele si am facut update.urile de windows . M-am gandit sa fac o imagine a partitiei cu SO asa curata. Drive Image 4, pe care il am eu nu stie de NTFS. Asa ca am folosit GHOST 2003. Am facut "imaginea" partitiei primare.Pana aici toate bune si frumoase. Ulterior am vrut sa clonez "imaginea" deja creata pe celalalt hard, de 120 GB care deasemenea are doua partitii dar bineanteles diferite ca dimensiune. Am restaurat imaginea pe prima partitie(NTFS-Activa) si am incercat sa boot.ez de pe noul hard. Acum incep problemele.Initial a bootat tot de pe primul(desi setasem in bios ordine de bootare), asa ca le-am inversat intre ele in rack.uri (jumper.ii sunt setati pe Cable Select). Nici asa nu a vrut. Am scos HDD.ul de 60 , cel de pe care boot.eaza si am incercat sa boot.ez doar cu cel "nou clonat". Incepe sa boot.eze dar se blocheaza cam inainte de a-mi afisa user.ii (2 la numar). Aveti vre-o idee?

the hulk
daca ai clonat o partitie de 5GB(de exemplu) si vrei s-o pui si pe al 2-lea HDD, acesta (HDD2)trebuie sa aiba o partitie tot de 5GB pe care poti sa restaurezi winxp.
p.s. daca partitia de pe primul HDD era NTFS si pe HDD 2 trebuie sa fie tot NTFS!

Beni
Încearcă să bootezi de pe CD-ul cu XP, cu opțiunea ASR (Advanced System Recovery). Acolo ți se oferă acces la utilitare în linie de comandă. Poți încerca FIXBOOT, dar mai bine documentează-te înainte despre asta.

icincan
Am redimensionat partitia, astfel incat sa fie exact de aceeasi dimensiune cu cea de la care provine imaginea si prezinta acelasi comportament. Chestia cu fixmbr si fixboot din "windows recovery console" o incercasem inainte, fara rezultate. Am remarcat ca MBR este cel al partitiei de provenienta si este valabil si pentru cea de-a doua partitie. Deci aici trebuie sa fie buba. Cred ca trebuie hdd.uri de exact aceeasi dimensiune partitionate similar dar nu sunt convins. Nu prea stiu cum as putea schimba MBR.ul astfel incat sa corespunda noii situatii. Cred ca pana la urma am sa fac o noua instalare. Va multumesc, dar daca mai aveti idei nu ezitati sa le impartasiti.

Behemoth
icincan, ce ti se intampla tie este un soi de anti-piracy protection a lui Windows Xp. Chiar daca folosesti aceeasi configuratie de sistem nu vei putea folosi o clona de Win Xp pe un hdd diferit.

Am si eu o problema si inainte sa ma apuc batraneste sa reinstalez totul de la capat si sa dau jos de pe net 100 MB de update.uri, imi incerc norocul aici:
Se da un Sistem care contine pe langa placa de baza, floppy, DVD ROM, CD RW, 2HDD diferite unul de 60 de GB si unul de 120GB, ambele pe paralel ATA. Placa video este un
GF2 GTS Pro. In plus am un slot PCI ocupat de un TV Tuner Leadtek. Mentionez ca writerul si unul din HDD(cel de 60GB-Maxtor) sunt setate Master. Dupa ce am instalat Win XP Professional pe prima(NTFS) din cele doua partitii ( a doua FAT 32) ale HDD Maxtor, am instalat driverele si am facut update.urile de windows . M-am gandit sa fac o imagine a partitiei cu SO asa curata. Drive Image 4, pe care il am eu nu stie de NTFS. Asa ca am folosit GHOST 2003. Am facut "imaginea" partitiei primare.Pana aici toate bune si frumoase. Ulterior am vrut sa clonez "imaginea" deja creata pe celalalt hard, de 120 GB care deasemenea are doua partitii dar bineanteles diferite ca dimensiune. Am restaurat imaginea pe prima partitie(NTFS-Activa) si am incercat sa boot.ez de pe noul hard. Acum incep problemele.Initial a bootat tot de pe primul(desi setasem in bios ordine de bootare), asa ca le-am inversat intre ele in rack.uri (jumper.ii sunt setati pe Cable Select). Nici asa nu a vrut. Am scos HDD.ul de 60 , cel de pe care boot.eaza si am incercat sa boot.ez doar cu cel "nou clonat". Incepe sa boot.eze dar se blocheaza cam inainte de a-mi afisa user.ii (2 la numar). Aveti vre-o idee?

Beni
bonko, eu am reușit fără probleme cu o clonă de Windows XP pe un HDD diferit de cel pe care am instalat inițial, dar era diferit doar exemplarul, nu și modelul.

|nrg|
icincan, nu cred ca o sa reusesti. Presupunand ca imaginea creata a fost a drive-ului C:, ea nu se poate monta pe drive-ul D:, E:, F:, etc. Poti sa folosesti alt hdd, dar imaginea trebuie montata tot pe litera respectiva pe care a fost creata. Si o alta chestie: windows-ul din acea imagine face referiri, ale programelor instalate, la drive-urile existente in momentul realizarii imaginii. De asemenea, cu registrii e alta belea. I se spune windows-ului ca este instalat in C:, iar acum "s-a trezit" (de ex) pe E:. Ceva nu-i miroase lui a bine si se opreste. E ceva logic.

icincan
icincan, nu cred ca o sa reusesti. Presupunand ca imaginea creata a fost a drive-ului C:, ea nu se poate monta pe drive-ul D:, E:, F:, etc. Poti sa folosesti alt hdd, dar imaginea trebuie montata tot pe litera respectiva pe care a fost creata. Si o alta chestie: windows-ul din acea imagine face referiri, ale programelor instalate, la drive-urile existente in momentul realizarii imaginii. De asemenea, cu registrii e alta belea. I se spune windows-ului ca este instalat in C:, iar acum "s-a trezit" (de ex) pe E:. Ceva nu-i miroase lui a bine si se opreste. E ceva logic.

Partitiei de pe care se boot.eaza i se aloca automat litera C: indiferent cum ar fi. Asa ca nu asta este problema. Din cate imi dau eu seama problema provine din faptul ca HDD.urile nu sunt identice. Mai precis am verificat MBR cu Power Quest Partition Magic 8 si am remarcat ca MBR.ul este de fapt al HDD.ului caruia i se face imaginea. MBR.ul contine date despre partitii sectoare si alte chestii de genul acesta ... Desi nu sunt prea sigur ca asta este cauza, intrucat am facut de multe ori treaba asta cu imaginile si nu am patit niciodata ceva asemanator pana acum. Si cu siguranta am clonat imagini cu succes, chiar daca partitiile nu erau de aceeasi dimensiune. Ce-i drept eu am avut pana acum doua HDD.uri absolut identice, dar am facut multe sisiteme pentru prieteni si rude si le-am clonat imagini gata facute si nu am avut nici o problema. Singura diferenta ar fi ca in ultima vreme am migrat catre NTFS. Ramane de vazut. multumesc pentru bunavointa. Asteptam si o parere a lui Bill dar...

bogdano
Se dau 2 calculatoare unul cu Xp pro si celalalt cu win 98 ambele avand modemuri .
Se poate face remote de pe cel cu 98 pe cel cu xp prin linia telefonica ?
De exemplu sa pornesc diferite programe de pe calculatorul cu xp .
Cum trebuie configurate calculatoarele si ce softuri mai sunt necesare ?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns .

Beni
Da, se poate, însă trebuie să ai o conexiune dial-up foarte bună (recomandabil ambele posturi telefonice să fie pe centrală digitală, iar linia telefonică să nu aibă zgomot). Eu am realizat așa ceva, ce-i drept, cu rezultate cam slabe (timpi mari de așteptare pentru reîmprospătarea ecranului). Există mai multe programe de administrare la distanță, dintre care eu prefer RADMIN (http://www.radmin.com/download/radmin21.zip). Citești helpul programului și, dacă nu te descurci, dă de veste.

AdrianB1
Se dau 2 calculatoare unul cu Xp pro si celalalt cu win 98 ambele avand modemuri .
Se poate face remote de pe cel cu 98 pe cel cu xp prin linia telefonica ?

Se poate cu Remote Desktop Client - e built in la Win XP.
Pe calculatorul cu XP activezi Remote Desktop si il pui ca server dial-up (ca sa iti raspunda la telefon).
Pe cel cu 98 instalezi clientul (e in kitul de Win2000 server, nu stiu daca e si pe CD-ul de XP) si suni pe dial-up pe o conexiune normala. Dupa conectare pornesti clientul si intri pe XP.

guardy
Am o problema careia la inceput nu i-am dat prea mare importanta dar cu timpul a devenit stresanta. Ce se intampla : de cand am facut update-uri la windows 2000 imi da din ce in ce mai des o eroare, ceva de genul " Error .... the memory could not be written or read ", . Nu cred ca este vreo problema cu memoria pentru ca am folosit-o si pe alte calculatoare si a mers foarte bine, plus ca am facut teste de citire-scriere si a mers fara nici o problema.

bogdache
Problema:Sa presupunem ca ma uit la un film cu windows media player si ascult si o melodie in winamp.Cand modific volumul in winamp se modifica si in media player.Se poate elimina aceasta dependenta?

Bill
Nu, deoarece ambele folosesc setările de volum de la Wave (în Volume Control).

bogdache
pai de ce dependenta e doar intr-un sens?Adica modificarea volumului in Winamp influenteaza si volumu' in WMP?Invers nu.Ce ma deranjeaza pe mine e ca daca ascult o melodie mai incet si apoi dupa un timp vreau sa vad un film ,trebuie sa deschid si Winampu' sa dau mai tare(in cazul extrem daca ultima melodie in winamp a fost ascultata pe volume dat la 0 si vreau sa vad un film desi volumul in WMP e la maxim ,nu se aude nimic).?

adyroman
Asta inseamna ca WMP foloseste DirectSound pentru Output, in timp ce Winamp foloseste WaveOut. Schimba in Winamp plugin-ul de iesire din WaveOut in DirectSound si cred ca se va rezolva problema.

bogdache
Merge.Mersi, maestre!

guardy
Am o problema cu un modem extern Thundercom 566TV. Este pe portul paralel dar calculatorul nu-l gaseste iar cand vreau sa-l instalez eu din Add New Hardware nu-mi da optiuni de instalare decat pe com1 si com2. Portul lpt este instalat. Va rosg sa ma ajutati sa rezolv problema intru-cat este un modem foarte bun si nu as vrea sa-l arunc la cos pentru unul intern.

puterfixer
Modem pe port paralel nu am mai auzit. Probabil că portul este serial, însă cu 25 pini, așa că îți va trebui un cablu 25 pini - 9 pini, sau o mufă adaptoare 25-9 după care folosești un cablu pentru modem cu mufe cu 9 pini la ambele capete.

guardy
Modem pe port paralel nu am mai auzit. Probabil că portul este serial, însă cu 25 pini, așa că îți va trebui un cablu 25 pini - 9 pini, sau o mufă adaptoare 25-9 după care folosești un cablu pentru modem cu mufe cu 9 pini la ambele capete.

Cred ca ai dreptate. Nu ma pricep la modem-uri externe. Deci, iesirea din modem se face printr-o mufa de 25 de pini. ( deci am dedus eu ca legatura cu comp-ul se face prin portul paralel).Eu am un cablu paralel; spune-mi te rog ca pentru lameri ce trebuie sa mai cumpar sa stiu ce-i spun vanzatorului.

miahi
Te duci cu modemul la magazin, și ceri un cablu serial pentru el. Un capăt trebuie să fie de DB25 (cu 25 de pini) și să se înfigă în modem, iar altul DB9 (cu 9 pini) și să se înfigă în seriala calculatorului. Du-te neapărat cu modemul, te va scuti de nervi sau șocuri când vei vedea cât de multe știu unii vânzători. Atenție, dacă nu au un astfel de cablu, și au adaptoare 9-25 + cablu 9-9 vezi să nu scrie pe cablu "null modem" pentru că e altceva.

guardy
Ok mersi, o sa incerc; sper sa se mai gaseasca asa ceva.

Thor1983
Se poate dezactiva sunetul la animatiile flash, astfel incat reclamele care contin sunet sa nu se mai auda? De asemenea am si niste jocuri in Flash care nu au optiune "no sound" si sunetele sunt deranjante, mai ales cand vreau sa ascult o melodie in Winamp.
Am gasit o solutie,dar e cam "barbara": dau sunetul aproape de minim din Volume Control si Wave, si dau Winamp-ul si boxele la maxim.Sunetul din jocuri nu se mai aude foarte tare,dar totusi este sesizabil.
Cred ca exista si o solutie mai eleganta. Ceva idei?

adyroman
Modem pe port paralel nu am mai auzit. Probabil că portul este serial, însă cu 25 pini, așa că îți va trebui un cablu 25 pini - 9 pini, sau o mufă adaptoare 25-9 după care folosești un cablu pentru modem cu mufe cu 9 pini la ambele capete.
Eu am auzit o singura data de asa ceva, insa nu am vazut niciodata cu ochii mei. Intr-un an de experienta cu modem-uri. Teoretic ar putea exista, cu toate ca nu vad rostul...

matriux
Cum fac si io sa rezolv problema legata de floopy prin USB. Mi-am luat un sistem fara floopy avand unul mai vechi extern cu USB de la un laptop. Treaba e urmatoarea: windowsul meu XP vede o unitate de floopy chiar si atunci cand aceasta nu e conectata. Dupa ce conectez prin mufa USB unitatea de discheta sistemul vede 2 unitati de discheta - prima :/A, csi a doua :/B, cea din urma aparand dupa ce este conectat. Vreau sa accesez discheta introdusa in unitatea B si merge, dar nu pentru mult timp (cel putin unele dischete au mers, altele nu). Am intrat io prin control panel si am citit undeva ca ar fi vreo legatura cu literele A,B care determina unitatile. Cum sa fac sa nu-mi mai vada unitatea A atunci cand floopy-ul nu e conectat? S-au care sa fie o alta solutie pentru a putea utiliza discheta in mod normal ?

Merci

Nokia
Dezactivezi controlerul de floppy din bios

Toranaga
Cum fac în explorer să îl conving să nu mai caute și în arhive zip?
Nu m-ar deranja nicidecum dacă nu ar încetini foarte mult calculatorul la afișarea rezultatelor din arhive.

puterfixer
matriux, în unele BIOS-uri este o opțiune "Report no FDD to Windows" - poate ai și tu așa ceva.

miahi
Cum fac în explorer să îl conving să nu mai caute și în arhive zip?
regsvr32 c:\windows\system32\zipfldr.dll /u

|nrg|
matriux, în unele BIOS-uri este o opțiune "Report no FDD to Windows" - poate ai și tu așa ceva.
Din cate imi aduc aminte e "report no FDD for win95" si nu stiu daca rezolva ceva pe XP cu aceasta setare. Cea mai buna modalitate este sa-i dea disable din device manager.

matriux
In Windows-ul meu XP nu mai merge autorun-ul. Pentru nici un fel de CD, fie jocuri, fie muzica, nu mai incepe singur ? Cum fac sa-mi mearga din nou? Io am avut o problema cu floopy-ul, exprimata aici, am umblat in BIOS si am dat de asta .

merci

dansabin
Vezi aici:
http://www.price.ro/forum/showthread.php?t=10530&highlight=Raton

radul
Salut,

Cum pot face ca la o eventuala (re)instalare de XP sa nu mai trebuiasca sa-mi fac update-urile de pe net? Se pot salva acestea cumva si dupa instalare sa fie puse direct.Conexiunea mea la net este cam aiurea si un update imi mananca juma' de zi.

Multumesc!

Toranaga
c:\Documents and Settings\[user]\Local Settings\Temporary Internet Files
Acolo ar trebui să fie după ce ai făcut download-ul

RedDog4ever
O solutie ar fii parolarea directoarelor.
Salut,
Cum se poate face parolarea directoarelor in XP Pro?

miahi
Trebuie să ai partiția formatată NTFS, te duci la proprietățile folderului și ai advanced. Alegi "encrypt contents to secure data". Asta îți garantează că numai cel care a criptat directorul mai are acces la date. Accesul se face transparent, nu ai nevoie de parole sau altceva. Problema e dacă vrei să reinstalezi windows-ul, trebuie să faci backup la certificatele user-ului ca să mai poți decripta. S-a mai discutat despre asta.
O modalitate mai simplă este să setezi doar drepturile asupra folderelor, din properties-security. Acolo alegi ce useri au voie să acceseze un folder. Atenție, grupul adminilor are dreptul să modifice drepturile oricând.

RedDog4ever
Acolo alegi ce useri au voie să acceseze un folder. Atenție, grupul adminilor are dreptul să modifice drepturile oricând.

Pe win respectiv am doar un singur user, evident admin. Problema e ca mai intra si altcineva pe comp, si nu vreau sa intre intr-un anume folder. Vroiam sa stiu daca se poate pune parola pe un singur folder (si implicit pe toate subfolderele lui). De ex , stiu ca se poate parola un .doc in word si nu poti sa-l accesezi decat daca ai parola. Cam asa ceva cautam si pentru un folder.

HabarNam
RedDog ai putea încerca (este chiar recomandat) să mai creezi un utilizator, fără drepturi de administrator, și pe care să îl folosești în mod curent. În acest fel poți restricționa fără probleme accesul la orice folder sau resursă.

Beni
Încearcă cu Folder Lock (http://www.newsoftwares.net/folderlock/) sau cu Secret Folders (http://www.sihstech.com).

RedDog4ever
Asta stiu ca e posibil, dar era interesat de aflat daca se poate parola un folder in genul .doc-urilor parolate in word.

RedDog4ever
Încearcă cu Folder Lock (http://www.newsoftwares.net/folderlock/).

Mersi mult, e super programelul respectiv

miahi
In Windows-ul meu XP nu mai merge autorun-ul. Pentru nici un fel de CD, fie jocuri, fie muzica, nu mai incepe singur ? Cum fac sa-mi mearga din nou?
Daca nu ti-ai rezolvat problema, poti incerca cu utilitarul asta (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c680a7b6-e8fa-45c4-a171-1b389cfacdad&DisplayLang=en).

RedDog4ever
pe tema asta as avea si eu o problema, exact in sens invers. Folosesc Total Commander si nu-mi e de nici un folos autorun-ul de la cd-uri. Am dat de fiecare data "Take no action", am bifat "always do...." , dar tot imi mai apare acel autorun sacaitor. Se poate modifica ceva pe undeva ca sa nu imi mai apara autorun-ul deloc?

miahi
TweakUI (http://download.microsoft.com/download/f/c/a/fca6767b-9ed9-45a6-b352-839afb2a2679/TweakUiPowertoySetup.exe).

Beni
Încearcă soluția asta (http://tweakxp.com/display.aspx?id=2056).

matriux
Revin cu "problema" mea legata de autorun. Am incercat cu Autoplay din Properties (click dreapta pe CD); nimic. Era setat asa, am mai dat un ok, dar degeaba . Unde sa mai umblu ?

RedDog4ever
Incearca cu TweakUI, cum a zis Miahi, pe mine m-a ajutat. Setarea respectiva o gasesti in tab-ul Paranoia (da, stiu, cool name), poti bifa acolo autoplay data cd & autoplay audio cd (parca asa le zice). Eu am debifat si a iesit ce vroiam, nu imi mai face nici un autoplay la nici un fel de cd. Ma gandesc ca si invers ar trebui sa mearga

kanu
Lame question: Se pot muta list tab-urile din mozilla in pozitia bottom?(am trecut de la opera la mozilla si sunt dependent de "ferestre in fereastra" :D)

Nokia
Deocamdată NU

kanu
Lame question: Se pot muta list tab-urile din mozilla in pozitia bottom?(am trecut de la opera la mozilla si sunt dependent de "ferestre in fereastra" )

Cu Multizilla se poate!
Multizilla Install/Download (http://multizilla.mozdev.org/installation.html#)

matriux
programul pentru repararea auto-play-ului functioneaza ...

multumesc

platinum
Aici, la intrebari minore, despre soft am si eu ceva ...cu pot si eu posta intrebari mai ... elevate, dar pentru alte subiecte...cum ar fi cel despre DVD uri, de la multimedia, ma enerveaza chestia aica nu am destule privilegi..si alte cele....vreau si eu sa pot raspunde si sa pun intrebari acolo..cum fac?

platinum
Pentru a loga evenimente de tipul ăsta folosește Group Policy Editor (Start->Run->gpedit.msd). Din tree-ul care va fi afișat alege așa: Computer Configuration->Windows Settings->Security Settings->Local Policies->Audit Policy. Aici poți seta câteva opțiuni cum ar fi Audit Logon Events, Audit Account Management, etc..

Mesajele din loguri le poți vedea folosind Event Viewer-ul din Control Panel->Administrative Tools.
Mi-ar face mare placere daca ai putea sa mi furnizezi si mie aceeasi comanda si pentru winxp build 2600 sp1 installed

platinum
Este unul și în XP, dar pot să iei și de pe Net unul gratuit. ;)
Mi-ar face mare placere daca m-ai putea ajuta in a configura catusi de putin firewall ul de la winxp..nu am gasit nici o optiune care ar putea fi setata la acest firewall...multumesc anticipat.

mike
Salut,

Cum pot face ca la o eventuala (re)instalare de XP sa nu mai trebuiasca sa-mi fac update-urile de pe net? Se pot salva acestea cumva si dupa instalare sa fie puse direct.Conexiunea mea la net este cam aiurea si un update imi mananca juma' de zi.

Multumesc!

De obicei Windows-ul isi face un folder temporar, pe unul din drive-uri, chiar in radacina, numit WUTemp, pe care il sterge imediat dupa instalare. Ai putea, pe masura ce le descarca sa le copii intr-un alt folder. Sau daca ai instalat vreun program de la Symantec si ai activat Norton Protected Recycle Bin, poti sa le recuperezi de-acolo.

Krisss
Am si eu o problema, caut un program cu care sa pot scana anumite directoare de pe hard disk si care sa-mi spuna ce subdirectoare sunt goale, iar apoi sa am optiunea de a le sterge.

dansabin
Încearcă cu acesta: http://www.ab-archive.com/English/programm/6670.htm

Îți trimit un PM cu cel pe care-l folosesc acasă. Am unul mult mai "prietenos", dar nu-mi aduc aminte cum îl cheamă exact. Am tot căutat pe net și nu mai știu de unde l-am dat jos, că era free... :capu:

Later Edit: Sunt două care merg împreună
- Disk Investigator (http://asia.cnet.com/downloads/pc/swinfo/0,39000587,39070540s,00.htm) (știe și undelete);
- Clean Disk Security (http://www.theabsolute.net/sware/clndisk.html).

dansabin
Am revenit!
Krisss, eu acasă folosesc TreeSize (http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml). :thumbs:

Toranaga
Se poate și cu jv16 PowerTools

guardy
As avea DISPERATA nevoie de un program care sa faca automat copierea unei anumite parti dintr-un fisier text in alt fisier text, sau macar cateva instructiuni pentru realizarea unui macro care sa faca acest lucru. Am nevoie de asa ceva pentru ca cel putin odata pe luna sunt nevoit sa fac acest lucru cu vreo 150 de fisiere text. Multzam.

RazvanP
Azi, dupa verificarea casutei pe Hotmail (asta e tot ce am facut) si inchiderea legaturii (dial-up), imi apare fereastra de conexiune in care-mi scrie ca eu sau un program am cerut informatii de pe site-ul: pwned.ph33r.info. Daca o inchid, in cca 30sec apare iar si iar. Am incercat sa caut in registrii, dupa pwned, dar imi inchide aplicatia dupa cca 30sec. Am instalat Ad-aware6.0 care mi-a gasit ceva cu nume Alexa, l-am sters dar degeaba. Am instalat NAV2004, dar cand sa fac inregistrarea lui, mi se inchide aplicatia. Ma gandesc sa incerc sa fac o scanare cu F-prot, apoi sa sterg Cookies, Temp internet files, etc. Ce imi puteti recomanda, in afara de formatare? Sursa acestui dialer ar putea fi pe orice partitie?

miahi
Mai încearcă și cu alte programe prezentate aici (http://www.price.ro/forum/showthread.php?p=107657#post107657).
Cu un firewall (http://www.price.ro/forum/showthread.php?p=108949#post108949) ai putea vedea exact ce program cere conexiune, însă ca să scoți programul trebuie să apelezi la un anti-spy sau chiar antivirus (nu am găsit referințe la owned.fear.info, iar la adresa respectivă nu e decât un "coming soon").

radul
RazvanP cu Spybot Search & Destroy iti rezolvi problema!L-am pus si eu la sugestia lui Bill, cand am citit postul amintit de Miahi si nu mi-a venit a crede ce am gasit prin calculatorul meu...

RazvanP
Am incercat Outpost Firewall, Spybot si Ad-aware. Spybot mi-a gasit cateva chestii dintre care Alexa era cel mai strange. Dupa eliminare nu am scapat de problema. Interesant ca nici un program care ar fi putut gasi ceva nu putea rula, era inchis ca prin minune. Even regedit, F-prot (sub windows). Am rulat fprot cu ultimele semnaturi sub dos si nu a gasit nimic. Asa ca format c: a dat rezultate. Shame on me Bill, I know! Oricum, voi cauta in continuare despre pwned.afraid.org, ca m-a faut curios.

miahi
Puteai să-l devirusezi și tu băgând hdd-ul în alt calculator. Prea rapid dă lumea format...

mike
Puteai să-l devirusezi și tu băgând hdd-ul în alt calculator. Prea rapid dă lumea format...

miahi, a zis deja ca a scanat sub dos. Aceeasi problema am avut-o si eu cu inchisul programelor. Orice antivirus, firewall, instalari de update-uri de windows, chiar si regedit, msconfig, erau inchise imediat dupa rulare. Am scanat cu vreo 2 antivirusuri, updatate la zi, in safe mode, am scanat si online cu niste tool-uri, in safe mode with networking si tot nimic. Problema s-a rezolvat, la fel, cu format si reinstall.

dansabin
Am avut și eu probleme cu Alexa. Vine cu un toolbar, dar nu mai știu exact cu care. La mine intra în conflict cu Norton Internet Security (2003).
Am scăpat foarte greu de el. Trebuie să oprești Norton-ul, golești chache-ul, după care închizi toate ferestrele de net. Golești manual și cache-ul din Win, după care repornești Nortonul ori un alt firewall, iar mai apoi te conectezi la net. La mine mă ținea conectat permanent la șase adrese! Și nu am mai formatat nimic. ;)
Eu l-am scos cu Spyware/Adware Remover.

georgica
Cum pot sa fac un CD bootabil din 2 diskete? De exemplu, disketele facute cu Partition Magic sau Drive Image?

kanu
Din 2 dischete nu faci.Din cele doua, una singura este bootabila.
Daca folosesti Nero, selecteaza cd-rom(boot).Acolo, la task-ul cu boot iti cere imaginea care vrei sa fie pusa pe cd si alegi sursa fie de pe discheta(bootabila), fie de pe hdd.

rdunare
Am citit pe undeva (acum ceva vreme) ca pe calculatoarele mai noi, Windows 98 poate face o prostioara: Din cauza ca sistemul merge foarte repede, apuca sa opreasca sursa ATX inainte ca hard disk-ul sa poata face ultimele scrieri din buffer pe disc (mai ales la cele cu 8MB cache). Eu banuiesc ca am o astfel de problema pe un P4 @ 1,7; 512 MB RAM. La fiecare restart soft sistemul se opreste foarte repede, iar la pornire imi zice ca windows n-a fost oprit corect -> scandisk. Stie cineva rezolvarea acestei probleme? Rog nu sugerati alt S.O. caci nu se poate. Musai win 98.
Multumesc.

dansabin
Am citit pe undeva (acum ceva vreme) ca pe calculatoarele mai noi, Windows 98 poate face o prostioara
Nu care cumva aici (http://www.price.ro/forum/showthread.php?t=10881) ai văzut? :D :rolleyes:
Încearcă cu FDISK și ar trebui să se rezolve problema. ;)

mister_rf
Cum pot sa fac un CD bootabil din 2 diskete? De exemplu, disketele facute cu Partition Magic sau Drive Image?
In acest caz este necesar sa se combine informatiile de pe cele doua diskete, pentru a se obtine o imagine de disketa bootabila de 2.88 MB, care se scrie cu Nero pe CD. Vezi aici (http://www.drd.dyndns.org/fr_index.html?/howto/cdboot.html) indicatiile pentru cazul general, care se pot aplica si la situatia ceruta. :yeap:

mister_rf
rdunare, vezi aici (http://support.microsoft.com/?kbid=273017). :)

rdunare
dansabin, mister_rf, multumesc.

andrei10
Aceasta este eroarea care apare atunci cind doresc sa instalez un program (nu conteaza numele). Sistemul de operare este WinXP Pro SP1.
Am incercat si sa schimb compatibilitatea programului, prin: click dreapta pe executabil->compatibility->toate windows-urile din lista.
Se poate scoate aceasta functie de verificare a compatibilitatii windows-ului cu anumite programe?
So, what should I do?
:c:

|nrg|
andrei10, incearca cu acest (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=09DAC794-B803-4B92-83C9-6A9E8B801434) utilitar de la Microsoft.

andrei10
andrei10, incearca cu acest (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=09DAC794-B803-4B92-83C9-6A9E8B801434) utilitar de la Microsoft.
Mi-am cam prins urechile cu programelul ala :hmm: . Am setat eu ceva pe acolo dar tot nu a mers. Am cautat si in helpul lui si am gasit ceva de 16-bit, am setat prin program tot ce am gasit cu 16-bit..si tot degeaba.:Puppyeyes :lamer:
Pina la urma, s-a doveti a fi de vina altceva. Nu a fost dezarhivat cum trebuie. Atunci cind i-am dat sa ruleze direct din arhiva, a mers de minune. Deci problema pe jumatate rezolvata.
Am sa incerc totusi programelul pe unele aplicatii despre care se specifica clar ca ruleaza doar in Win98 sau inferioare XP-ului.
Tu ai reusit sa faci ceva cu el?

|nrg|
Tu ai reusit sa faci ceva cu el?
Nu :D. Am dat peste el dintr-un link (http://www.price.ro/forum/showthread.php?t=2679) furnizat de un membru al forumului. M-am gandit ca se potriveste si in cazul tau.

LMS
Am instalat YM pe Win 98, XP Pro si merge bine

Dar pe un XPhome face urmatoare fenta:
Se deschide fereastra sus in dreapta, face login(ca l-am setat setat), sta cateva secunde(~5s-10s) apoi se inchide fereastra, se retrage in iconita jos in dreapta; acolo sta, dar daca te duci cu mouse-ul pe ea dispare iconita si nu mai vizibil nici unde YM activat si nu-l poti folosi.
L-am instalat deja de 2x si tot asa face.
???????????????

Spawn
Am impresia că se retrage la propriu... :D Nu face XP-ul refresh de-aia vezi iconița în continuare.

"Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie
Era pe când nu s-a zărit
Azi o vedem... și nu e."

:D:D:D

n.vasiliu
Am si eu o intrebare: CUM FAC in RedHat Linux sa pot auzi boxele care sunt puse pe iesirea digitala a unui Creative SB LIVE pe care mi-o recunoaste fara probleme? Astept raspuns cu nerabdare

goto
Am si eu o intrebare: CUM FAC in RedHat Linux sa pot auzi boxele care sunt puse pe iesirea digitala a unui Creative SB LIVE pe care mi-o recunoaste fara probleme? Astept raspuns cu nerabdare
Vezi ca la www.mandrakenation.ro este un tutorial cu instalarea SBLive! Din pacate situl a fost inchis weekendul acesta si nu iti pot da adresa exacta.

Spawn
M-am lovit și eu de problema Autorun-ului la CD (mă voi referi la Autorun nu numai ad literam - autorun.inf ci și la refresh-ul pe care îl face Windows Explorer, fără de care CD-ul se poate citi fără probleme dar nu se schimbă label-ul acestuia). Nu cred că voi face lumină în această problemă, totuși am observat câteva situații:
După instalarea Norton Antivirus funcția Autorun n-a mai funcționat. Mi-am zis că e normal datorită unei eventuale funcții de monitorizare a CD-urilor similară celei pentru floppy, dar, lucru extrem de ciudat, după un log off - log on, Autorun-ul funcționează perfect! Așa am ajuns la concluzia că dacă se folosește funcția de Autologon, Autorun-ul nu va funcționa. Pentru a suprima funcția de logare automată e destul să existe mai mult de 1 user (fară a lua în calcul contul Administrator), sau chiar și un singur user cu condiția să aibă asociată o parolă. Desigur, în cazul în care s-a folosit vreun program de tip TweakUI, se știe ce e de făcut...
Nero Burning ROM sau Nero CD Speed active suprimă deasemenea funcția de Autorun.

n.vasiliu
Va salut pe toti. Ma confrunt si eu cu o problema: am un asus p4p800 si habar nu am sa instalez driverele de la reteaua onboard 3com. Le-am luat de pe asus.com, si tot nu reusesc. poate aveti si voi niste sfaturi? Va rog inmiit. Multumesc

|nrg|
Incearca sa le instalezi manual din device manager. Daca sunt fisiere *.inf nu ai cum altfel.
P.S. Placa de retea sa fie activata din BIOS.

n.vasiliu
Pardon, prostia mea ca am uitat sa zic ca imi trebuie solutie pentru RH Linux 9. Sub windows stiu, fapt evident ca si merge :thumbs:

|nrg|
Linux? Cu ce se mananca asta. Vreun fruct exotic? :D
Sigur nu are vreun wizard pentru instalat drivere? Mandrake parca are (sau cel putin asa am citit).

n.vasiliu
:ne_nau:

gios
am nevoie de documentatie de PhotoShop in limba romana.am gasit ceva pe net dar nu este buna.
ma puteti ajuta?


si inca ceva.am incercatsa postez anuntul pe general si cica tre sa selectez quic replai pt a-l putea posta.nu m-am pris. :hammer: imi poate explica cineva?ca pe viitor sa nu mai deranjez.
multam.

HabarNam
solutie pentru RH Linux 9

aici (http://www.asus.com/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=15&l3_id=19&m_id=2&f_name=046_Linux.zip~zaqwedc)

Din ce am citit eu in readme nu trebuie sa recompilezi kernelul pentru a iti functiona, dar nu merge decat pentru kernel 2.4.*. Daca ai nevoie de ajutor in continuare da un PM.

romeo2
La ce se foloseste SQL server?
Eu intreb la ce se foloseste in general? Fi-miu este programator "profesionist" (adica are nu stiu ce cursuri Microsoft etc) si vreau sa stiu cam ce poate face cu acest program, ce viitor are?

n.vasiliu
Domnu romeo? Cel care spunea ca internetul este inutil? Dvs sunteti? SQL este prescurtarea de la Structured Query Language si foloseste la gestionarea bazelor de date.

Vietnam
Iata-ma si aici.Salut la toata lumea. Am o " mica " problema cu un virus care s-a "bagat" in rundll32.vbe. Eram , evident pe Internet si la un moment dat Bitdefenderul mi-a comunicat ca un program vrea sa se bage in registrii, ca explicatii spunea de : Trojan Hourse. Bun ii zic ca nu vreau , continui... Dupa 5 minute la fel. Din nou ii zic nu. Dupa citeva minute Bitdefenderul ma anunta senin ca am un virus de tip Type_VBE_Autorun - in rundll32.vbe. Il injur de mama , ma deconectez. Scanez si cu Norton Antivirus si cu Bitdefender. Rezultat la Norton nimic, la Bitdefender : rundll32.vbe - SUSPECT DE A FI INFECTAT CU UN VIRUS de tip Type_VBE_AUTORUN. Si cum el actioneaza ca politia , evident ca nu-i face nimic - este suspect si el doar ma informeaza. Acum Bitdefenderul este luat de pe Chip cu licenta ( cel putin asa spun ei). L-am actualizat, este la zi si degeaba este...Cu Nortonul Antivirus este alta treaba ...am incercat sa-l upgradez dar la AntiVirus si Virus Definitions mi-a dat pas. Nu a vrut, in schimb celelalte optiuni mi le-a upgradat. Intrebare: In afara de ceai de formatare pentru hard disk si reinstalare tot ( gind pe care il am de cind am avut probleme cu codecurile, drivere video si audio,cu scarba de mscoree.dll, Tv-out( :kul: unii dintre voi cunosc problema etc)) ce alta solutie am ca sa-l scot pe mascariciul ala de acolo? In cazul in care se recomanda ceaiul de formatare, daca imi salvez pe CD unele date mai importante ( drivere, programe, diverse - downloadate cu truda de pe Net prin dial -up) pot sa ma captusesc din nou cu scarba aia de virus? Imi pare rau ca nu va pot spune numele virusului dar Atit imi arata Bitdefenderul Type_VBE_AUTORUN. Apropo la Bit defender erau setate optiunile :1 dezinfecteaza, 2. daca prima nu merge muta in carantina.....Se pare ca nu am fost suficient de autoritar ca nu m-a ascultat... Tot ce va rog ... nu ma ignorati ca pina simbata vreau sa rezolv problema si daca nu-l scot, reinstalez tot asa ca ma asteapta un week-end luuuuuuug de tot macar la intrebarea 2 asi dorii raspuns pentru cei ce s-au dat cu capul de timpenii de genul asta. Multumesc anticipat :)

|nrg|
Update-ul semnaturilor de virusi pentru NAV se poate face si manual. Se download (http://securityresponse.symantec.com/avcenter/download/pages/US-N95.html)-eza si se ruleaza. Daca si cu acest update NAV-ul nu-ti raporteaza nimic, nu cred ca este motiv de ingrijorare.

Bill
Vietnam, dacă nu merge NAV, încearcă și cu scan-ul online de la http://security.symantec.com să vezi ce zice. De ce nu ștergi rundll32.vbe?

|nrg|, te înșeli. Cu excepția versiunilor corporate, update-urile de NAV nu se aplică dacă nu ai abonament LiveUpdate. Nu mai e ca pe vremuri: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/iu.notification.page.html .

miahi
1. Dacă ștergi de mână fișierul, apare la loc? Vezi din msconfig dacă ai vreo legătură cu acel fișier la startup. Pare să fie ceva gen Troj/StartPa-U (http://www.sophos.com/virusinfo/analyses/trojstartpau.html), dar poate cu alte acțiuni. Oricum, nu ai ce dezinfecta la fișierul ăla pentru că nu e un fișier infectat, e pur și simplu un virus.
2. Da, depinde de unde l-ai luat. Dacă salvezi pe CD și fișierul original infectat, și îl rulezi apoi, da. Totuși asta o poți rezolva fiind foarte atent ce rulezi, și instalând un antivirus rezident înainte să copiezi înapoi de pe CD programele.

Încă o chestie: încearcă și cu un spyware remover, cine știe în ce clasă se încadrează de fapt; oricum, fișierul ăla nu are ce căuta acolo, adică și dacă NAV zice că nu e nimic nu înseamnă că trebuie să îl lași în pace.

Vietnam
Update-ul la facut Norton Sistem Works 2003. In afara de Virus definition si Antivirus - totul s-a instalat . Doar la cele doua mi-a spus ca este o eroare si sa incerc mai tirziu. Am incercat si Spybot Search & destroy - dar imi downloadeaza ori 75 K ori 50 K si imi spune dupa aceea ca fisierul nu este intreg ( el apare pe calculatorul meu). Oricum nu-mi place nici ca am 2 programe antivirus - merge cam greu PC-ul cu amindoua. (In general dau disable la Norton cind nu sunt pe Net). Din discutiile de pe Forum si din ce stiu eu , daca sterg fisierul se baga din nou. Oricum la un moment dat din Task manager am oprit rundll32.exe. Si nu s-a intimplat nimic (...rau).
Oricum am incercat sa intru in registrii sa ma uit la StartUp dar :damn: habar nu am cum. Nu cunosc" calea". Cu toate ca folosesc de multisor un computer ma feresc in general ca dracu de tamiie sa modific sau sa intru in registrii. Mai demult ( ani in urma) am modificat cu ajutorul Norton Utilities pe ici pe colo - rezultatul... a trebuit sa chem un prieten care sa-l aduca pe linia de plutire. De atunci ma abtin ...

|nrg|
Bill, am acasa Norton System Works 2003. Update-ul definitiilor de virusi il fac la fel cum i-am sugerat mai sus lui Vietnam. Si nu cred ca NSW este Corporate Edition... gresesc cu ceva?

Cauta aici:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
si
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

radul
Probabil ca te-ai "potcovit" cu un troian (ca tot veni vorba de cai).Poti downloada de aici (http://www.agnitum.com/download/tauscan.html) un troian remover care are doar 1.81 MB si care face treaba.Daca ai trecut cu bine de sumbra perioada dial up, fa un scan online la pagina indicata de Bill.


:Offtopic: Daca totusi ai de gand sa formatezi in week-end, citeste inainte post-urile legate de Norton Ghost (o sa te ajute sa nu mai pierzi mult timp in cazul incidentelor de acest gen)

Bill
|nrg|, înseamnă că nu ți-a expirat încă abonamentul inițial de un an la Live Update.

Vietnam
Abia acum am observat link-ul tau:

Miahi:
"Pare să fie ceva gen Troj/StartPa-U, dar poate cu alte acțiuni. "

:bigsmile: Nu, asta este nenorocitul!!!! . V-am mai spus ( pe forum) ca mai demult am intrat si pe anumite site-uri XXX. :bash: Si nu aveam antivirusi actualizati.... "Si pervers :drool2: si prost :lamer: Si am spus ca la un moment dat mi-a creat niste linkuri spre site-uri porno pe care nu-mi amintescsa fii intrat ( cel putin dupa denumire) si care nu vroiau sa dispara de loc cu toate ca le stergeam din Favorites Options. Hi Hi Hi :bravo: mersi mult Miahi :beer: . . Sper sa o rezolv imediat ce ajung acasa :bounce: . Multumesc mult inca o data! ( Apropo cum ai dat de informatia de pe site-ul Sophos?)

|nrg|
Ai dreptate Bill.
Pai... sa inteleg ca Vietnam are instalat NSW de mai bine de un an (lucru cam greu de crezut), respectivul troian/virus nu-i da voie sa faca update sau este ceva in neregula cu NAV-ul. Numai el ne poate lamurii :)

Vietnam
dupa care l-am dezinstalat ( de cand ( cred eu Win Doctorul) mi-a facut sa dispara mscoree.dll ... dar poate virusul era de vina). Acum 4 -5 zile l-am reinstalat si cu Norton Antivirus. Iar in week-end am incercat upgrade-urile la Norton. Si din pacate tot cu dial up ( ore si ore pierdute) si am incercat si o scanare online dar dupa 30 minute am abandonat dura prea mult sa downloadeze programelele de scanare ( s-a blocat si la Norton , RAV si F Secure).

Toranaga
Bill, în legătură cu acea dată prezentă în atașamentul tău. Am cumpărat NIS și se pare că data respectivă se modifică la fiecare instalare a programului ( la mine a coincis cu reinstalarea SO ).

Nokia
...se pare că data respectivă se modifică la fiecare instalare a programului...

Incorect. Licența este de un an, din momentul instalării pe un sistem, indiferent de numărul de instalări/dezinstalări. În cazul reinstalării SO, procesul se reia ;)

Bill
La mine, pe NAV 2003, nu se reia, nici între reinstalările SO.

|nrg|
De acord cu Nokia. Din moment ce sistemul de operare se reinstaleaza (upgrade-ul, restaurarea dupa imagine si repararea nu se pun) nu mai exista nici o urma a NAV-ului pe sistem si procesul se reia de la zero.
La mine o reistalare de sistem presupune in majoritatea cazurilor o formatare a partitiei pe care se instaleaza Windows-ul sau daca acest lucru nu este posibil (din n motive) stergerea directorul-ului Windows si Program files.
Bill, tu cum reinstalezi un sistem de operare?.

Bill
Nu formatez, dar șterg Windows și Program Files. La proxima reinstalare (care se întâmplă foarte rar), voi verifica dacă merge și la mine. Deocamdată, aparent, LiveUpdate nu se resetează între reinstalări, ceea ce îmi sugerează că păstrează niște date (gen adresa MAC a plăcii de rețea) server-side.

Anyway, NAV are șanse majore să zboare de pe PC din august, deoarece nu mă văd plătind 20-30$ pentru un an de abonament.

P.S. No offense, dar poate contează și că e copie "neprelucrată". :D

Later edit: Hmm, ciudat. Mi-am amintit că pe NSW 2002 e așa cum spuneți. Poate îmi amintesc greșit în legătură cu NAV2003 (?).

Vietnam
:_pissed: Evident ca nu a mers nimic...Chiar inainte sa incep sa "umblu" la registrii pentru scarba din rundll32.vbe, Bdss m-a anuntat ca s-a plictisit si a zis sa mai invigoreze atmosfera asa ca a bagat o eroare mica si dupa aceea a fugit! Calculatorul s-a comportat de parca o pierdu-se pe maica-sa... a inceput sa boceasca - si-i clipocea beculetul ... Nu m-a impresionat prea mult si l-am restartat, asa de imbarbatare... Nu prea i-a convenit pentru ca a stat vreo 10 minute pina s-a hotarit. Am zis hai totusi sa incercam cu linkurile de pe FORUM. Mama mama .... Atita lehamite pe un calculator nu am mai vazut decat la 486 Dx cand aveam o gramada de programe pe el. NSW2003 a reusit performanta sa stea 20 minute pe dial up si sa incerce sa downloadeze VIrus Definition etc...Va spun eu S-A PREFACUT !!!! 156 de k a reusit si cam atit Nu a facut nimic. Am incercat si la link-urile pentru pachetele separate cu Virus definition sau acel remover pentru "trojan hourses". Si din nou statea si gindea calculatorul meu ....( si reteaua soma dar si PC-ul) dupa care bdss si-a amintit ca vrea sa se blocheze...si a reusit ( anuntindu-ma totusi). Habar nu am ce face acest bdss.
Ce sa o mai lungesc exact de ce ma temeam aia s-a intimplat Bitdefenderul si Norton Antivirus se inteleg ca soacra cu nora , pot sa stea impreuna dar se calca pe bataturi de cite ori au ocazia. Cu regret dat NAV 2003 va zbura...nu ma ajuta cu nimic neupgradat....ASA ca am 2 intrebari:
1.Referitor la :Offtopic: Daca totusi ai de gand sa formatezi in week-end, citeste inainte post-urile legate de Norton Ghost (o sa te ajute sa nu mai pierzi mult timp in cazul incidentelor de acest gen)[/QUOTE]
Am cautat dupa Norton Ghost si dupa ce m-am uitat la dialoguri ... am inteles ce era de inteles .... mai am de invatat multe si ca nu o sa pun Norton Ghost pe XP - decat daca mi-configureaza cineva care stie!
2."Bill, tu cum reinstalezi un sistem de operare?" -NGL - Subscriu si eu la intrebarea lui NRG
In plus :Eu am 3 partitii C:/ NTFS -32 M, E:/ Fat32 - 32 M, F: Fat32 /16 M. Sa fac partitia C: tot FAT32 ? ( aici am sistemul de operare). Vorba aceea VREAU SA STIU CUM SA FAC cel mai BINE! Altfel fac cum sunt obisnuit - dezistalare tot ce se poate , discheta Sistem, formatare So , configurare si dupa aceea reistalare tot. :damn: Sunt trist...

matriux
Am in continuare probleme cu unitatea de discheta externa pe USB pe care nu o vad intotdeauna. Mai mult, nu pot copia pe discheta direct dintr-un program de contabilitate pentru ca "nu este bine determinata calea" .
Am intrat in BIOS si am dezactivat unitatea de discheta, si am incercat acelasi lucru di din Device Manager.
Cand conectez unitatea o vad cu litera B insa nu pot sa intr-un de mai mult de 3-4 ori in ea ca imi da eroare ca "trebuie sa bag discheta".

Trebuie neaparat sa-mi pun unitate interna ca sa folosesc discheta fara balamuc ?

Multumesc

bco
Am mai intrebat si pe alt thread, dar poate aici am mai mult succes. Am compresat un DVD si am adaugat filmului in format Divx - 2 coloane sonore una in engleza si una in franceza (filmele erau frantuzesti). Cum fac sa ascult a 2 coloana sonora - mentionez ca playerul care vine cu codecul de divx nu are optiune pentru cea de a doua coloana sonora si nici M$ Media Player, Ati, NVDVD, si altele. Exista vreo solutie ?

mike
Am mai intrebat si pe alt thread, dar poate aici am mai mult succes. Am compresat un DVD si am adaugat filmului in format Divx - 2 coloane sonore una in engleza si una in franceza (filmele erau frantuzesti). Cum fac sa ascult a 2 coloana sonora - mentionez ca playerul care vine cu codecul de divx nu are optiune pentru cea de a doua coloana sonora si nici M$ Media Player, Ati, NVDVD, si altele. Exista vreo solutie ?


Am vazut ceva de genul asta la VLC media player (http://www.videolan.org/vlc/) unde puteai selecta din meniu de la Audio, un anumit track si aceeasi chestie la MV2Player (http://mv2.czweb.org/). Sper sa te ajute, nu sunt sigur daca chiar asta fac optiunile respective.

Vietnam
Am mai intrebat si pe alt thread, dar poate aici am mai mult succes. Am compresat un DVD si am adaugat filmului in format Divx - 2 coloane sonore una in engleza si una in franceza (filmele erau frantuzesti). Cum fac sa ascult a 2 coloana sonora - mentionez ca playerul care vine cu codecul de divx nu are optiune pentru cea de a doua coloana sonora si nici M$ Media Player, Ati, NVDVD, si altele. Exista vreo solutie ?

Playerul MicroDVD are aceasta optiune pentru "second language". http://www.downseek.com/download/21453.asp.
Atentie ca sa poti rula un film trebuie sa apesi pe butonul F pina cand in coltul din stinga sus scrie QuickIni . Apoi te duci in dreapta pe butonul de deschidere ( seamana cu o sageata in sus) click cu mouse-ul si atunci iti cere calea catre primary language,apoi in alta fereastra iti apare SECONDARY LANGUAGE selectezi limba care o vrei si in ultima fereastra aparuta iti cere calea spre subtitrare. Cam asta este pe scurt vezi ca are si setari de font etc. Nu sunt sigur dar parca si BsPlayer face cam acelasi lucru.(http://www.bsplayer.org/index.php?p=download&PHPSESSID=72badea2186d84d586acffd0e04cc5a5)( Nu prea sunt familiarizat cu el). Sper ca ti-am fost de folos. :)

mike
Din cate am inteles eu era vorba despre ascultat coloana sonora si nu despre vazut subtitrarea.

Vietnam
Din cate am inteles eu era vorba despre ascultat coloana sonora si nu despre vazut subtitrarea.
Pai si eu ce am zis? Apar trei ferestre pe rind in care selectezi calea spre ... -> prima este primary Language, urmatoarea fereastra este SECONDARY LANGUAGE si ultima fereastra pentru subtitrare. Vroiai sa ma opresc cu explicatiile brusc? :hmm: sau te-ai uitat doar la sfarsitul frazei? :jap:
Exact la asta m-am referit si eu ( a doua limba in care SE POATE AUZI FILMUL!)

mike
Din explicatiile tale, mai ales pentru cineva care nu s-a jucat cu MicroDVD Player-ul, nu reiesea clar daca te referi la coloana sonora sau la subtitrare. Multe playere au optiunea de First si Second Language pentru subtitrare si am presupus ca la asta te refereai. In fine fii si tu mai clar de alta data.

|nrg|
...VREAU SA STIU CUM SA FAC cel mai BINE!
Banuiesc ca vrei sa instalezi win2k sau winxp din moment ce ai pomenit de NTFS. Daca alta solutie nu ai ca sa scapi de acel troian, cea mai sigura metoda este aceea de a formata hdd-ul si de a pune windows-ul de la zero. Iti sugerez sa renunti la Bit Defender si sa lasi NAV-ul ca soft principal (cu al sau autoprotect activat) pentru scanare si devirusare (ocupa putine resurse si iti garantez ca nu o sa-ti incetineasca sistemul). Instaleaza antivirusul imediat ce termini cu setup-ul windows-ului pentru a preveni o noua infectare. Dupa care continui normal cu instalarea programelor necesare.
Norton Ghost este o aplicatie folosita pentru backup-ul datelor. De exemplu poti face o imagine a partitiei pe care se afla sistemul de operare, iar in cazul aparitiei unor probleme grave (ex tau) sistemul de operare se poate aduce la starea in care se afla in momentul realizarii imaginii.
Intre FAT32 si NTFS nu o sa observi vreo diferenta de performanta. Cel din urma ofera posibilitati mult mai avansate de securizare a datelor (incluse pe partitia in cauza) si se foloseste indeosebi pe sistemele multiuser unde restrictionarea accesului la anumite resurse este indispensabil pentru securitatea si stabilitatea sistemului.

P.S. Cu greu am inteles ceva din amalgamul de cuvinte pe care l-ai insirat in postul tau. Cred ca daca te chinuiai un pic reuseai sa scrii mai ingrijit ;).

oRoUWK
am mutat cateva filme de pe o partitie pe alta si winxp nu vrea sa imi elibereze spatiul de pe litera sursa.dincolo l-a ocupat de asemenea.astfel imi lipsesc vreo trei gigei.am incercat sa dau un scandisk(de xp), am incercat cu ndd din nsworks2003 dar nimic.chiar si o defragmentare si tot nu da roade!!! ce pot face sa-mi iau spatiul inapoi, ca ardeeee!!! :hmm:

HabarNam
Click dreapta pe Recycle Bin, și Empty Norton Protected Files.

n.vasiliu
Mai da un scandisk de xp scriind la start-run 'chkdsk /f c:'. Am avut surpriza odata ca atunci cand dai click dreapta pe partitie-tools-scandisk nu mi-a reparat eroarea, dar cand i-am dat comanda de mai sus a mers :B

Rapt0r
Nu pot posta in alte thread-uri.
Imi apare un mesaj in care scrie ca nu am voie sa postez din cauza ca nu mi s-a activat contul ori administratorul mi-a suspendat dreptul de a posta acolo....
Mi se intampla peste tot unde incerc sa postez ceva
Stie cineva de ce ? :damn: :hmm:

mister_rf
Problema tipica pentru un user nou. Vezi aici (http://www.price.ro/forum/showpost.php?p=114533&postcount=28) si aici (http://www.price.ro/forum/showthread.php?t=10582) discutii pe aceasta tema. :)

Krisss
As vrea sa folosesc 2 surse in calculatorul meu (datorita consumului mare de curent), una pentru alimentarea placii de baza si una pentru harduri, cdrom, floppy. Problema este ca nu stiu cum sa pornesc sursa care trebuie sa alimenteze hardurile, caci de la placa de baza nu poate primi comanda de pornire. Poate cineva sa ma ajute?

miahi
Pui pinul 14 din mufa de placă de bază (verde) la masă. Anyway, nu garantez că nu iese fum din componente dacă le legi așa. Ai grijă să ai cel puțin legătura de masă comună (legi împreună câte un fir negru de la fiecare sursă).

n.vasiliu
Recomand sa-ti cumperi o sursa mai puternica

Krisss
Mias cumpara una mai puternica dar problema e ca printr-un concurs de imprejurari am ajuns sa am 8 harduri, si probabil ca o sa-mi mai iau vreo 2 plus cd-rom, dvd, adaptor scsi, etc. Acum am o sursa brand de 350 W care nu prea face fata pe o placa abit An7, 768 MB ram, si Barton 2500+ pus la 2300 Mhz reali si doar 4 harduri puse. Cred ca mi-ar trebui o sursa de 550 sau mai mare si e cam scumpa.

Beni
Încearcă aici. (http://ecommerce.com.gr/didis/2atxpsu.htm)

Preturi Masini de spalat