: Metoda desfundare cartus (Lekmark)


Fiziflash
Sunt convins ca multi dintre "noi" s-au confruntat cel putin o data cu problema cartuselor de imprimanta uscate. (Care ar mai fi putut fi folosite cu succes un timp in urma catorva refill-uri). Eu am reusit prin "metoda" asta sa "salvez" mai multe cartuse, cartuse carora "colegii" mei nu le mai dadeau nici o sansa.
Inainte incercam cu alcool izopropilic, cu clean head la greu, fara nici un rezultat. In "final" am reusit sa desfund cartuse (personal de Lexmark, dar sunt mari sanse sa mearga si pe alte modele) in felul urmator:
Se ia una bucata kit de refill (InkTec). Se fixeaza cartusul in suportul special livrat, se umple cu cerneala apoi in garnitura aceea de cauciuc pe care sta capul de scriere, se "infige" bine si cat mai ermetic o seringa (in locasul special prevazut) . Se apasa cartusul pe garnitura, cu o mana, iar cu cealalta se trage, usor, cu seringa cerneala.
Ideea este ca atat capul cat si seringa sa stea fixate etans in piesa de cauciuc. Cand in seringa incepe sa curga cerneala din cartus, acesta este "declarat" desfundat.
Se recomanda ca, "procedeul" sa fie inrerupt imediat dupa primele picaturi aparute in seringa. Imediat dupa umplere e bine de facut de la 3 la 5 "cleaning head" pana se desfunda toate duzele iar cartusul printeaza perfect.
Spor la refillat !

Preturi Carcase si surse