CATEGORII

Nicolae Spataru-Milescu Jurnal de calatorie in China

Producator: Nicolae Spataru-Milescu
Editura Litera Int.
ISBN 9975-74-422-2
Numar pagini 392
Format 14x11
An aparitie

Nicolae Milescu spatarul si-a scris lucrarile in timpul calatoriei sale cu multe popasuri, intre 3 mai 1675, plecarea din Tobolsk, si 5 ianuarie 1678, intoarcerea la Moscova. Primele doua, cele care cuprindeau insemnarile asupra drumului prin Siberia si raportul oficial asupra misiunii sale diplomatice, adica Jurnalul de calatorie in China, au fost predate indata dupa sosirea la Moscova, aceasta fiind obligatia de serviciu.
Descrierea Chinei a fost predata mai tarziu, dupa ce a revazut-o; ea a contribuit mult la reabilitarea spatarului, cazut in dizgratia noii stapaniri a statului rus, dupa moartea tarului Aleksei Mihailovici si o data cu caderea de la putere a sustinatorului sau Artemon Matveev. Asa se explica si de ce Jurnalul de calatorie... a fost cunoscut multa vreme doar indirect... in schimb Descrierea Chinei a circulat in numeroase copii manucrise rusesti si grecesti, inca din secolul al XVII-lea..., deoarece calatoria si lucrarile spatarului au starnit nu numai interesul politico-economic al statelor europene, ci si interesul stiintific al multor oameni de cultura ai timpului...Astfel cele trei lucrari ale lui Nicolae Milescu spatarul -printre cele mai insemnate din intreaga lui activitate carturareasca - desi nu au fost scrise in romaneste, sunt opera unui invatat roman care, prin bogatia de informatii inedite asupra Siberiei si Chinei, prin seriozitatea stiintifica si prin frumusetea expunerii, il asaza printre marile figuri ale culturii universale din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea.
"Istoria literaturii romane", vol. II, Editura Academiei Romane, Bucuresti, 1964, p. 469.
Price.ro nu este magazin online si nu vinde in mod direct. Puteti achizitiona produsul Nicolae Spataru-Milescu Jurnal de calatorie in China de la oricare magazin afisat in lista de preturi. Mai multe specificatii si imagine detaliata pentru Nicolae Spataru-Milescu Jurnal de calatorie in China puteti gasi in pagina Detalii produs. Preturile, specificatiile si imaginea pentru Nicolae Spataru-Milescu Jurnal de calatorie in China sunt furnizate de catre magazinele din lista. Preturile contin TVA.

1024.css [0px to 1024px]