Hannah Arendt Eichmann in Ierusalim. Un raport asupra banalitatii raului

Producator: Hannah Arendt
Editura All
ISBN 973-9229-80-8
Numar pagini 368
Format
An aparitie

In perioada 1961-1962 era judecat si executat in Ierusalim, dupa rapirea sa spectaculoasa din Argentina, Adolf Eichmann - fost Führer SS si organizator al programului nazist (Solutia finala) de deportare si exterminare a evreilor din teritoriile ocupate de cel de-al treilea Reich.
Acreditata, din partea ziarului "te New Yorker", la desfasurarea procesului in 1961 si publicand in 1963 o prima varianta prescurtata a raportului ei pe marginea evenimentului, Hannah Arendt ofera cititorilor o analiza profunda si documentata asupra detaliilor si premiselor istorice ale judecarii lui Eichmann si, simultan, o dezbatere pe marginea uneia dintre cele mai mari probleme ale timpurilor noastre, aceea a conditiei fiintei umane in cadrul unui sistem totalitar modern.
O postfata, "Evreii din Romania, 1939 - 1944", a istoricului Dinu C. Giurescu (expunere rezumativa a unuia dintre capitolele lucrarii sale "Romania in al doilea razboi mondial, 1939 - 1947) vine sa suplineasca lipsa unei istorii a comunitatilor evreiesti dinteritoriile romanesti din perioada respectiva (vechiul Regat, Basarabia, nordul Bucovinei si Transilvania de Nord), dar, in lumina stadiului actual al documentarii, se constituie si intr-o replica, vizavi de aplicarea Solutiei finale in aceste teritorii, la unele asertiuni, discutabile, impuse de Hannah Arendt in cadrul discursului ei.
Price.ro nu este magazin online si nu vinde in mod direct. Puteti achizitiona produsul Hannah Arendt Eichmann in Ierusalim. Un raport asupra banalitatii raului de la oricare magazin afisat in lista de preturi. Mai multe specificatii si imagine detaliata pentru Hannah Arendt Eichmann in Ierusalim. Un raport asupra banalitatii raului puteti gasi in pagina Detalii produs. Preturile, specificatiile si imaginea pentru Hannah Arendt Eichmann in Ierusalim. Un raport asupra banalitatii raului sunt furnizate de catre magazinele din lista. Preturile contin TVA.

1024.css [0px to 1024px]