Dinu Pillat Tinerete Ciudata Si Alte Scrieri - Dinu Pillat

Producator: Dinu Pillat

Editura Humanitas
ISBN 978-973-50-2927-2
Numar pagini 316
Format 13 x 20
an aparitie 2011

Al doilea volum al seriei de autor Dinu Pitat cuprinde un grupaj de proze din perioada 1933-1945, Jurnalul unui adolescent (aparut in 1941), romanele Tinerete ciudata (1943) sŸi Moartea cotidiana (1946). Tranzitia dintre aceste doua romane ar fi trebuit, in conceptia autorului, sa fie facuta de asŸteptand ceasul de apoi, romanul regasit abia in 2010 sŸi publicat ca prim volum al seriei.

€žTinerete ciudata este un roman cu final deschis,  este un roman al asŸteptarii. Latentele configurate de text se pot concretiza in doua moduri extreme. Tinerii pot evolua (sau, mai bine zis, involua) inspre o existenta statica, inertiala, vegetativa,  plumburie , in care timpul se dilata sŸi in care nu se intampla nimic (ca in Moartea cotidiana) sau pot trece in cealalta extrema, e drept dinamica, activa, convulsiva, in care timpul se comprima, a unei Istorii tragice, in care insurgenta juvenila ( inocenta cu surasul ei sangeros, cum ar spune Milan Kundera) poate fi un  pretios  capital la indemana oricarei ideologii totalitare (ca in asŸteptand ceasul de apoi). Nu intamplator actiunea celor doua romane se petrece aproximativ in aceeasŸi perioada. Solutia de existenta insa, parafrazandu-l din nou pe scriitorul ceh, se afla in alta parte...€œ (George ARDELEANU)

Price.ro nu este magazin online si nu vinde in mod direct. Puteti achizitiona produsul Dinu Pillat Tinerete Ciudata Si Alte Scrieri - Dinu Pillat de la oricare magazin afisat in lista de preturi. Mai multe specificatii si imagine detaliata pentru Dinu Pillat Tinerete Ciudata Si Alte Scrieri - Dinu Pillat puteti gasi in pagina Detalii produs. Preturile, specificatiile si imaginea pentru Dinu Pillat Tinerete Ciudata Si Alte Scrieri - Dinu Pillat sunt furnizate de catre magazinele din lista. Preturile contin TVA.

1024.css [0px to 1024px]