Kumho 215/60R17C 104H CW51 Winter PorTran

Anvelope iarnă Kumho Kumho Tires este unul dintre cei mai mari colosi industriali din Corea de Sud. Este producatorul marcilor Kumho, Samyang si Marshal. Produsele sale sunt recunoscute peste ocean, dar datorita calitatii foarte bune si a raportului pret/calitate foarte ridicat, ele sunt la mai multe masini anvelope in prima echipare. Are centre de cercetare in Asia, America de Nord si Europa si in Germania are centru pentru dezvoltarea produselor. Productia s-a inceput in 1950 ...
Ne pare rau, acest produs nu mai face parte din oferta curenta a niciunui magazin.

Descriere


Kumho 215/60R17C 104H CW51 Winter PorTran

Anvelope iarnă Kumho

Kumho Tires este unul dintre cei mai mari colosi industriali din Corea de Sud. Este producatorul marcilor Kumho, Samyang si Marshal. Produsele sale sunt recunoscute peste ocean, dar datorita calitatii foarte bune si a raportului pret/calitate foarte ridicat, ele sunt la mai multe masini anvelope in prima echipare. Are centre de cercetare in Asia, America de Nord si Europa si in Germania are centru pentru dezvoltarea produselor. Productia s-a inceput in 1950 si foarte repede si-a facut o retea de distributie globala. Este prezent in cursele de masini ca si producator ca si sponsor (Le Mans). Produsele lui sunt apreciate de catre piloti, mai ales datorita preturilor atractive. Anvelopele de turisme sunt la preturi accesibile, in testele de anvelope ocupa pozitii tot mai bune, garantand o deplasare confortabila si sigura.

Kumho a fost ales de producatorii auto pentru echiparea originala a marcilor : Chevrolet, Chrysler, Hyundai, Kia, Mercedes, Mitsubishi, Smart, Ssangyong si VW.

In cadrul unui test efectuat de Auto Zeitung din 2012, in ceea ce priveste comportamentul pe carosabil umed cauciucurile Kumho au depasit chiar si produsele producatorilor de marci premium.

Alege cu incredere anvelope iarnă Kumho.
 

Generalitai si scurt istoric :


Roata este, probabil, cea mai importanta invenție mecanica din toate timpurile în urma cu mii de ani ,odata cu aparitia rotii oamenilor li s-a ofert o noua si inovatoare modalitate de deplasare ,in detrimentul celor existente pâna atunci, cum ar fi sistemul de tip sanie a carui rezistenta era considerabil mai scazuta. De la aceasta mare descoperire si pâna in ziua de azi banala roata a suferit nenumarate modificari. Prima si cea mai importanta fiind efectiv cioplirea cercului de lemn,aceasta dând nastere spitelor, reducând semnificativ greutatea dar si o înbunatatire asupra vitezei de deplasare. Aceasta a dus la o roata mult mai usoara, crescându-i astfel utilitatea .
 
Odata cu Revolutia Industriala aproape fiecare mijloc de locomotie avea la baza una din cele mai mari descoperiri ale lumii de pâna atunci , roata. 
 
Dorinta omului de a se deplasa mai rapid si mai confortabil a dat nastere anvelopelor, care la început erau compuse din mai multe straturi de tesaturi acoperite cu un strat de piele ce protejau un tub de cauciuc umflat cu aer.Cu timpul stratul de piele a fost înlocuit cu un strat de cauciuc ,ce a dus la un comfort ridicat si silentiozitate, dar aceasta schimbare nu a adus numai schimbari in bine, principalul dezavantaj fiind fiabilitatea foarte scazuta si costurile foarte ridicate in comparatie cu cele clasice.
 
În 1891 fratii Andre si Eduard Michelin au pus la punct un proiect ce avea sa aduca alte modificari asupra anvelopei. Cei doi au gândit si proiectat anvelopa demontabila, ce avea sa reduca timpul de schimbare al unei anvelope la 15 minute, acest tip de anvelopa a fost folosit la inceput pe biciclete ulterior pe birje.
 
O alta mare schimbare adusa anvelopei a avut loc la jumatatea secolului XX atunci când a fost introdus cauciucul radial,cel din urma ne fiind ramforsat metalic , ci dispunând de o carcasa proiectata in arcuri drepte.In prezent tehnologiile de productie, forma anvelopelor, componenta si structura acestora se afla in continua dezvoltare oferindu-le conducatorilor auto un numar mare de modele de anvelope de iarnă,anvelope de iarnă si anvelope all seasons din care pot alege. 

Cum alegem anvelopele potrivite ?
 
a) Cel mai important este sa stim exact ce dimensiuni cautam in functie de profilul autoturismului si de dimensiunile jantei pe care va fi folosita anvelopa.Acele litere si cifre aleatorii de pe partea superioara a cauciucurilor chiar au o semnificatie precisa. O inscriptie obisnuita poate fi “P200/70R16”, unde “P” indica faptul ca anvelopa este de tip pasager, “200” reprezinta latimea anvelopei in milimetri, “70” este raportul de aspect al pneului, “R” indica faptul ca anvelopa este una de tip radial, si în final, “16” reprezinta diametrul rotii in inchi .
 
b) Este foarte important si tipul de utilizare al autovehiculului ,daca doriti sa folositi un anumit tip de anvelope trebuie sa tineti cont si de încarcatura ce trebuie suportata de acestea.
 
c) Clasificarea de viteza este foarte importanta fiind calculata in functie de viteza maxima pe care o poate atinge anvelopa cu o incarcatura mare, in siguranta.O anvelopa cu grad foarte bun de clasificare va avea un comportament pe masura si la viteze ce depasesc 100 km/h.
 
d) Un alt criteriu foarte important este alegerea anvelopelor în functie de anotimp.Fie ca este vorba de cauciucuri de iarnă, iarnă sau "all season" alegerea corecta a acestora in functie de conditiile meteo este primordiala conferind siguranta si încredere în condus.
 
e) În functie de ceea ce cautam, foarte important este sa stim sa "citim o anvelopa" dupa cum urmeaza : 

I) Verificarea performantei.

 


În prezent este mai usor sa alegeti anvelopa potrivita în functie de eficienta , siguranta si nivel de zgomot datorita noului sistem de etichetare a anvelopei la nivelul UE.Toate pneurile fabricate in UE dupa iunie 2012 trebuie sa poarte o eticheta pe care sunt descrise urmatoarele trei atribuite ale anvelopei.


1) Rezistenta la rulare: clasele A pâna la G indica eficienta anvelopei în ceea ce priveste consumul de carburant.Cu cât clasificarea este mai buna ( A -cea mai buna ), cu atât veti economisi mai mult carburant si CO2.




2) Aderenta pe carosabil umed:anvelopele care ofera o aderenta remarcabila pe carosabil umed ( clasa A) asigura distante de frânare mai mici si va ofera o mai mare siguranta.

3) Zgomot exterior : poluarea fonica este reprezentata de maximum trei unde sonore negre si o valoare exprimata in decibeli. O unda sonora = cel putin 3 dB sub limita europeana viitoare , doua unde sonore = zgomotul este în conformitate cu limita viitoare , iar trei unde sonore =zgomotul respecta limita actuala.

II) Alte inscriptii :
 
-M+S (M;S sau M-S)  este indicele de anotimp pentru care este destinata anvelopa.Anvelopele de iarnă nu vor avea înscrise pe ele acest semn. Acest marcaj se va gasi pe toate anvelopele de iarnă sau iarnă/iarnă.
-* ( fulg de nea ) indica faptul ca aceasta anvelopa se va comporta foarte bine pe zapada ,oferind aceiasi aderenta ca si o anvelopa destinata sezonului rece.
 
1) Dimensiunea si alte indicii ale anvelopelor
   -Latimea anvelopei în mm 
   -Balonajul anvelopei (înaltimea talonului = 55% din latimea anvelopei) 
   - Simbol pentru anvelopa radiala 
   -Diametrul jantei (în inch) 
   - indicele de încarcare “91” = sarcina maxima 615 kg/ anvelopa 
   -indicele de viteza, indicând viteza maxima admisa V = 240 km/h. Alte informatii ce se gasesc dupa codul de marime: “REINFORCED” sau “EXTRA LOAD (XL)” pentru anvelope ranforsate, “M+S” pentru anvelope de iarnă.
 
2) TUBELESS = Anvelopa fara camera TUBETYPE = anvelopa cu camera  
 
3) Sigla producatorului [ SSR: Marcaj special pentru anvelopele SSR (Autoportante) ]
 
4)DOT = Department of transportation (Ministerul trasporturilor). 
 
*primele doua simboluri dupa DOT reprezinta tara de fabricatie si producatorul ,urmatoarele doua simboluri din primul grup de 4  reprezinta presa (autoclava) folosita in procesul de fabricatie. Al doilea grup de simboluri, de obicei 4 dar poate fi compus si din doar 3. Combinatie interna de litere si cifre a producatorului folosita pentru urmarirea loturilor de catre producatori. Ultimul grup de cifre reprezinta data de fabricatie sub forma saptamana-an. În acest exemplu, saptamana 39 a anului 2009. Acest ultim grup de 4 cifre este cunoscut în general ca si numar DOT chiar daca el este de fapt doar o componenta a codului complet .
 
Nota:Anvelopele fabricate înainte de 1999-2000, au acest grup format doar din 3 cifre. Exemplu 238 = saptamana 23 a anului 1998. Dupa anul 2000 toti producatorii au trecut la notarea cu 4 cifre a datei fabricatie a anvelopei in codul DOT. 
5)Conform standardelor ECE numarul aflat in cerc indica ?ara in care a fost fabricata anvelopa.
6)Numarul de aprobare referitor la standardele ECE 
7) Data de fabrica?ie (primele 2 cifre reprezinta luna , iar ultimele 2 anul in care a fost fabricata )
8) TWI – indicele de uzura al anvelopei , nervurile aflându-se la acela?i nivel cu suprafa?a caii de rulare.


Când iarnă , când iarnă ???
 
Anvelope de iarnă: 
 
Sunt concepute sa ruleze pe asfalt uscat sau umed ,comportându-se bine la temperaturi înalte dar este contra indicata rularea lor pe zapada sau suprafata acoperita cu gheata,acest lucru este datorat compozitiei cauciucului fiind total diferita fata de compozitia anvelopelor de iarnă.Alegerea anvelopelor de iarnă se face in functie de mai multe criterii , cum ar fi stilul de condus , zona climatica , incarcatura transportata si performantele masinii ,deoarece nu se doreste un comportament anormal din partea masinii . Folosirea unor anvelope de iarnă in sezonul rece este una total gresita deoarece compozitia cauciucului este total diferita ,iar aceasta poate dauna comportamentului masinii . Anvelopa devenind rigida la temperaturi mai mici de 7 grade ducând la pierderea aderentei si totodata pierderea controlului autoturismului. FOLOSIREA ANVELOPELOR DE iarnă ÎN SEZONUL RECE ,ESTE STRICT INTERZISA DE LEGE.
 
Anvelopele de iarnă :
 
Aceste anvelope sunt special concepute sa asigure o aderenta ridicata la temperaturi scazute pe zapada sau pe suprafete acoperite cu gheata.Acest lucru se datoreaza simplului fapt ca, cauciucurile de iarnă au adâncimi mai mari în profil si lamele suplimentare. Lamelele se închid si se deschid in timpul rularii si ajuta sa transmita tractiunea si puterea de franare optim asupra carosabilului. Cel mai important lucru este evitarea pierderii controlului autoturismuli, iar pentru aceasta anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un cauciuc speciat tratat chimic pentru a avea timpi de raspuns foarte buni ,indiferent daca se circula pe zapada sau gheata.Acestea se diferentiaza de anvelopele de iarnă prin prezenta simbolului M+S si Alpin ( fulg de nea si munte) .Folosirea acestor anvelope in sezonul cald nu este interzisa de nici o lege , dar nu au deloc aceiasi aderenta si portabilitate ca cele special concepute pentru sezonul cald.Anvelopele de iarnă folosite iarnă fiind mai zgomotoase si cu un nivel de uzura mult mai ridicat pe suprafete uscate si calde. În acelasi timp utilizarea anvelopelor de iarnă pe suprafete calde poate duce chiar la explozii ,acest lucru se datoreaza diferentelor chimice din compozitia cauciucului folosit.
 
 
Anvelopele all-season :
 
Si acestea sunt marcate M+S dar in comparatie cu cele de iarnă nu au marcajul Alpin,mai des sunt notate cu ALL-SEASON .Anvelopele All-Season sunt o combinatie din toate punctele de vedere intre anvelopele de iarnă si cele de iarnă , acestea conferind siguranta în conducere atât pe zapada cat si la temperaturi ridicate pe perioada calda.Din punct de vedere compozitional acestea sunt concepute sa ofere siguranta pe timp de iarnă si durabilitate pe timp de iarnă rezultând si nivelul ridicat de zgomot emis de anvelope.Privind profilul benzii de rulare ,acesta este mai îngust la cele all-season în comparatie cu cele de iarnă/iarnă pentru a conferi o zona centrala mult solida,pentru stabilitate la viteza ridicata.
 
Anvelopele all-season au performante mult mai scazute pe sezonul uscat in comparatie cu cele destinate rularii la temperaturi înalte,din acest motiv aceste anvelope le sunt recomandate mai mult celor cu autoturisme cu o putere redusa sau celor care au un stil de condus mai lent.
 
 
Importanta aderentei :
 
 
Într-o situație de urgența, câțiva metri pot face diferenta între viata si moarte. În cazul unui autoturism care frâneaza total la 80 km/h echipat cu un set de anvelope de clasa A va frâna cu pâna la18 m mai repede decât un set de anvelope din clasa F. 
 
Cu totii ne dorim o anvelopa ce sa se comporte la fel pe tot timpul anului, ieftina si de calitate.Din pacate toate acestea nu se pot combina intr-o singura anvelopa, deoarece din punct de vedere tehnologic si chimic este imposibil.La nivel microscopic, o anvelopa nu este neteda. Suprafata benzii de rulare arata ca o zona muntoasa cu vârfuri zimtate si ascutite despartite de vai adânci, creând o suprafata cu aspect ostil. Cercetarile firmei Yokohama Tire au aratat ca mai putin de 10 miimi de milimetru poate cauza micro-acvaplanare pe gheata si a concluzionat ca aceasta conditie este cea mai frecventa la temperaturi între -6C si 0C. Anvelopele de iarnă au un nivel de siguranta mai ridicat, datorita aderentei. Designul profilului maximizeaza manevrabilitatea vehiculului pe drumuri uscate, dar si confera rezistenta la acvaplanare, apa este evacuata in mod eficient cu ajutorul canelurilor speciale de pe profilul benzii de rulare .





MITURI : 
 
1) Este extrem de important sa verificam data de productie / seria DOT.
 
Seria DOT  (Department of Transportation) a anvelopei indica data de fabricare. Este compus din 4 cifre care indica saptamâna și anul de fabricare.  
 
Cea mai mare parte a cumparatorilor de anvelope noi isi doresc ,ca acele anvelope sa fie cât mai "tinere", daca este posibil sa fie anvelope cu 2-3 luni vechime. Acest criteriu este total gresit dat fiind faptul ca ,chiar si cei mai mari producatori de anvelope recomanda folosirea anvelopelor cu o vechime de cel mult 5 ani de zile , chiar si in situatia in care acestea nu au fost folosite în aceasta perioada , dar au fost pastrate in conditii optime de depozitare.
 
2) Montajul anvelopei de iarnă se face la prima zapada?
 
Cea mai buna perioada în care este indicat sa ne asezam la coada unui service pentru a ne schimba anvelopele de iarnă cu setul de iarnă, este prima perioada rece in care temperatura nu trece constant de 7 grade celsius , nu trebuie asteptata prima ninsoare, deoarece chiar daca nu confera aceiasi siguranta ca si cele de iarnă ,anvelopele de iarnă se deterioreaza foarte repede la temperaturi scazute.
 
3) Presiunea mai mare în avelopa este mai buna pentru drumuri neasfaltate- este neadeiarnăt, pentru ca o crestere a presiunii in avelopa scade dimensiunea suprafetei de contact si trecere peste denivelari provoaca o uzura mai accentuata. Ideea este pentru drumuri neasfaltate sa se ruleze cu o presiune mai mica în anvelope.

Review-uri


In acest moment nu exista nici un comentariu...
Price.ro nu este magazin online si nu vinde in mod direct. Puteti achizitiona produsul Kumho 215/60R17C 104H CW51 Winter PorTran de la oricare magazin afisat in lista de preturi. Preturile, specificatiile si imaginea pentru Kumho 215/60R17C 104H CW51 Winter PorTran sunt furnizate de catre magazinele din lista. Preturile contin TVA.