Green Paradise Bulbi Narcise Golden Ducat, galben, 5 buc

Green Paradise Bulbi Narcise Golden Ducat, galben, 5 buc
imagine exemplificativa

Evolutie pret
7.40 LEI
1 magazin

Lista de preturi

Pret produs
Magazin

Descriere - Green Paradise Bulbi Narcise Golden Ducat, galben, 5 buc


Beneficii client:
-se planteaza si se intretin foarte usor
-se pot planta atat in gradina, cat si in jardiniere, avand o mireasma foarte placuta
-sunt rezistente la boli si daunatori, nu necesita efectuarea unui numar mare de tratamente, aducand beneficii economice
-nepretentioase in privinta solului
Avantaje produs:
-se dezvolta la fel de bine pe un teren umbros sau insorit, intr-un substrat nisipos sau greu
-acestea cresc destul de inalte, cu un miros foarte placut
-infloresc abundent
Descriere:
Narcisa Golden Ducat  este foarte apreciata prin florile sale care infloresc ani de-a randul daca se planteaza in grup. Narcisele sunt printre primele flori ale primaverii si aduc promisiunea unei vremi frumoase si calduroase. Aceste plante vesele infrumuseteaza orice gradina si inmiresmeaza aerul cu arome subtile. Au o durata de viata de mai multi ani. 
 
Generalitati: Bulbii de flori se depoziteaza pana la plantare intr-un loc uscat, racoros, bine aerisit.  Inainte de plantare, pe o adancime de 25 cm se afaneaza solul. Trebuie sa fim ateni, ca solul sa fie permeabil, bine drenat pentru a nu se forma apa stagnanta deoarece bulbii pot putrezi. Terenurile argiloase si lutoase se vor amesteca cu nisip, iar pentru reglarea fertilitatii solului puteti folosi compost, In general bulbii, rizomii, respectiv tuberculii se planteaza  la o adancime de doua ori mai mare decat inaltimea lor. Important: se planteaza cu varful in sus! Dupa plantare, in special toamna, nu este necesara udarea.
Perioade si adancimi de plantare:
Gladiole: mijlocul lui aprilie-mai, 5-8 cm
Dalia: mijlocul lui aprile-mai, 8-10 cm
Crini: septembrie-sfarsit de  noiembrie, 3-5 cm
Bulbi mici precum iris, frezia, anemone, piciorul cocosului, montbretia: martie-aprilie, 3-5 cm
Laleaua Imparatului: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm
Zambile: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm
Lalele:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm
Crocusi: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm
Bulbi mici precum ghiocei, aconit de iarna (heleborin), muscari:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm.
Ingrijire
Plantele cu bulb nu necesita prea multa Ingrijire. Terenul se pastreaza fara buruieni, la nevoie se afaneaza, se iriga. Primavara, cand vor aparea primele cresteri, solul se va imbogati cu fertilizanti organici. Florile ofilite se vor indeparta de pe planta, pentru a pastra un aspect frumos, ingrijit. Aceasta lucrare este recomandata si pentru ca planta sa nu isi foloseasca energia, ci sa o canalizeze spre bulb, care se dezvolta pana la uscarea frunzelor. In aceasta perioada se formeaza mugurii floriferi pentru anul urmator, de aceea planta are nevoie de multe substante nutritive.
Bulbii cu inflorire de primavara devreme se pot planta pe pajisti, peluze, in grupuri, insa  este important de retinut, daca trebuie tunsa iarba si partile verzi ale plantei, care inca nu s-au retras, atunci aceste locuri se evita. Pentru a se crea un cadru impunator, de bogatie florala, se recomanda replantarea bulbilor in fiecare an. Ghioceii se pot lasa in acelasi loc pentru mai multi ani.
Iernarea, pastrarea pe timpul iernii
Bulbii care se planteaza primavara (dalii, gladiole, begonii, cale, cane, frezii etc.) dupa ofilirea florilor, preferabil dupa retragerea totala, dar cel tarziu Inaintea gerurilor puternice, trebuie scosi din sol.
Bulbii care se planteaza toamna (lalele, narcise, zambile, ghiocei, crini, etc.) se pot scoate din pamant deja dupa ofilirea florilor, dar ideal este, sa asteptam retragerea totala.
Important: daca partile verzi nu sunt retrase, nu este voie sa se taie. Recomandat este sa cream conditiile ideale, ca pe timpul pastrarii aceste parti sa se retraga.
Conditii de pastrare: loc ferit de ger, racoros, cu umiditatea atmosferica medie si Intunecat. Bulbii se pun In nisip umed, dar nu ud, In asa fel Incat partile neretrase verzi, sa nu se suprapuna, pentru ca astfel se pot Imbacsi si creeaza conditii optime dezvoltarii diferitelor ciuperci. Retragerea se poate accelera, daca Insiram bulbii, larg, Intr-un  loc cald, uscat, bine aerat (de ex. pod), pentru 1-2 saptamani.
Bulbii plantati In jardiniere necesita Ingrijiri speciale, fiindca solul din jur este putin, acesta poate Ingheta foarte usor. Metoda practica este sa pastram aceste jardiniere langa casa, sa le acoperim cu materiale izolatoare (de ex. paturi  de protectie Impotriva gerului, paie).
Unele soiuri, cum ar fi crini, montbretia, piciorul cocosului necesita protejare pe timpul iernii, daca sunt lasate sa ierneze In exterior. Recomandarea este sa se acopere In straturi: primul strat din compost, apoi rumegus sau aschii de lemn. Cand apar primele varfuri de frunze, rumegusul se Indeparteaza.
 

Review-uri
Scrie un comentariu
In acest moment nu exista nici un comentariu..

Alti utilizatori au mai cautat

Produse asemanatoare

Price.ro nu este magazin online si nu vinde in mod direct. Puteti achizitiona produsul Green Paradise Bulbi Narcise Golden Ducat, galben, 5 buc de la oricare magazin afisat in lista de preturi. Mai multe specificatii si imagine detaliata pentru Green Paradise Bulbi Narcise Golden Ducat, galben, 5 buc puteti gasi in pagina Detalii produs. Preturile, specificatiile si imaginea pentru Green Paradise Bulbi Narcise Golden Ducat, galben, 5 buc sunt furnizate de catre magazinele din lista. Preturile contin TVA.

1024.css [0px to 1024px]