Semintele de mustar sunt utilizate din cele mai vechi timpuri ca aliment si remediu.
La greci mustarul era intrebuintat pentru consumul de carne, in timp ce romanii il foloseau ca antidot impotriva muscaturilor de sarpe, a febrei musculare si chiar a ciumei.
Recomandari:
Este un bun aliat impotriva afectiunilor respiratorii si a gripelor.
Contine:
Substante minerale: potasiu, magneziu, calciu, proteine, uleiuri.
Ingrediente: Mustar boabe
Actiune:
Mustarul este un bun laxativ, ajuta la reducerea colesterolului, stimuleaza buna functionare a circulatiei sangelui, este un bun antiinflamator si stimuleaza apetitul
Stimuleaza sucurile gastrice si ajuta la digestie.
Mod de utilizare:
Se folosesc in compozitia diferitelor preparate culinare: supe, ciorbe, sufleuri de legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri sau muraturi.
Cei care sufera de constipatie cronica pot sa consume cate o lingurita de boabe de mustar cu lapte sau apa.
Pentru uz extern se prepara cataplasme.
Impotriva durerilor reumatice se pune o pasta cu mustar pe locurile afectate. Aceasta pasta este rezultatul amestecarii a 3-4 linguri de faina de mustar cu apa calduta.
Precautii:
Mustarul trebuie consumat cu precautie, deoarece depasind o anumita doza produce inflamatii ale tractului gastro-intestinal, diaree si afectiuni ale rinichilor.
A se pastra la loc uscat si racoros (max 18 grade Celsius)
Tara de origine: Ucraina