Celestron StarSense Explorer, 102 mm

2 792.00 lei (1 magazin)
Lasati in urma harti complicate ale cerului, aplicatii de planetariu imprecise sau monturi computerizate. Cu StarSense Explorer, localizarea obiectelor nu a fost niciodata mai usoara, mai rapida sau mai precisa. In cateva minute de la configurarea telescopului, veti putea naviga pe cer. Pur si simplu asezati telefonul in docul unic StarSense si lansati aplicatia StarSense Explorer. Dupa alinierea telefonului la optica telescopului (o procedura rapida de 2 minute), StarSense Explorer ...

Descriere


Celestron StarSense Explorer, 102 mm

Lasati in urma harti complicate ale cerului, aplicatii de planetariu imprecise sau monturi computerizate. Cu StarSense Explorer, localizarea obiectelor nu a fost niciodata mai usoara, mai rapida sau mai precisa. In cateva minute de la configurarea telescopului, veti putea naviga pe cer. Pur si simplu asezati telefonul in docul unic StarSense si lansati aplicatia StarSense Explorer. Dupa alinierea telefonului la optica telescopului (o procedura rapida de 2 minute), StarSense Explorer genereaza o lista de obiecte ceresti vizibile in prezent. Faceti selectia si sagetile de ghidare apar pe ecran, directionandu-va in timp ce miscasi telescopul. Cand obiectul este gata de vizualizare, tinta devine verde.

StarSense Explorer utilizeaza smartphone-ul dvs. si  o tehnologie aflata in asteptarea brevetului pentru a determina exact unde este orientat telescopul pe cerul noptii. Un algoritm Lost in Space (LISA), precum cele pe care satelitii le folosesc pe orbita pentru a se reorienta corect, ajuta aplicatia sa potriveasca tiparele stelelor pe care le detecteaza in baza de date interna.

In timp ce alte aplicatii de astronomie pot sustine ca va pot ajuta sa gasiti obiecte, se bazeaza exclusiv pe giroscoapele si accelerometrele telefonului, care nu sunt la fel de exacte ca tehnologia LISA. Nicio alta aplicatie nu va poate spune cu exactitate cand tinta dvs. este vizibila in ocular.

O montura ultra-stabila ofera o baza solida pentru StarSense Explorer DX si asigura o miscare fina pe ambele axe care va ajuta sa deplasati telescopul si sa gasiti obiectele de interes fara probleme. Pe masura ce obiectele ceresti par sa se deplaseze pe cerul noptii, le veti putea urmari doar cu o rotire a butoanelor. Totul este ancorat de un trepied reglabil pe inaltime.

Cu un obiectiv mare de 102mm, acest telescop are suficienta capacitate de adunare a luminii pentru a scoate in evidenta detalii impresionante ale obiectelor ceresti. Va puteti astepta la vederi stralucitoare si luminoase ale celor patru luni galileene ale lui Jupiter, ale benzilor de nori si ale Petei Rosii, a inelelor lui Saturn, a trapezului din nebuloasa Orion si a frumosului grup de stele deschise Pleaides. Straturile optice Celestron XLT imbunatatesc si mai mult imaginea finala. Telescopul include o diagonala care ofera imagini orientate corect, pentru observatii pe timp de zi

Chiar daca locuiti intr-o locatie usor poluata luminos, StarSense Explorer este suficient de avansat pentru a putea gasi Jupiter, Saturn, Venus, Nebuloasa Orion, stele duble si alte cateva dintre cele mai faimoase obiecte ceresti.

Daca puteti duce telescopul intr-o locatie cu un cer mai negru, veti descoperi mai multe obiecte spectaculoase. Cu acest refractor de 102mm si un cer relativ intunecat, galaxia Andromeda, Hercules Open Star Cluster si multe altele obiecte deep-sky va sunt la indemana.

Intregul telescop montat cantareste doar 6.5 kilograme, deci este perfect portabil si usor de luat in urmatoarea calatorie..

Specificatii tehnice:

Design optic: refractor
Diametru: 102mm
Distanta focala: 660mm
Raport focal: f / 6.5
Distanta focala a ocularului 1: 25mm (0.98 "")
Grosisment 1: 26x
Distanta focala a ocularului 2: 10mm (0.39 "")
Grosisment 2: 66x
Lentila Barlow: nu
Finderscope: StarPointer ™ cu punct rosu
Tub optic: aluminiu
Cea mai mare marire utila: 240 x
Cea mai mica marire utila: 15x
Magnitudine stelara : 0.5
Rezolutie (Rayleigh): 1,37 secunde de arc
Rezolutie (Dawes): 1.14 secunde de arc
Puterea de adunare a luminii (comparativ cu ochiul uman): 212x
Straturi optice: fully XLT
Lungime tub optic: 812.8mm 
Diametru tub optic: 118mm 
Greutate tub optic: 2.26 kg
Coada de randunica: bara de coada de randuiala CG-5

Informatii despre montura:

Tipul monturii: manuala, Alt-azimutala
Trepied: aluminiu, inaltime maxima de 1244,6 mm (49 "")
Diametrul piciorului trepiedului: N / A
Tava pentru accesorii: Da
Greutatea trepiedului: 4,17 kg
Viteze de rotire: Manual
GPS: utilizeaza GPS-ul telefonului
BAra de montare: CG-5
Cerinte de alimentare: Niciuna (Recomandati PowerTank pentru a mentine telefonul incarcat in timp ce utilizati aplicatia)
Proceduri de aliniere: utilizati aplicatia StarSense Explorer
Software: aplicatia StarSense Explorer Aplicatia SkyPortal Software-ul Celestron Starry Night Basic Edition
Greutatea totala a kitului: 8,16 kg.

Articole incluse: Tub telescop Montura / trepied (preasamblat) Oculare de 25 mm si 10 mm Diagonala erect image StarPointer Tava pentru accesorii Statia de andocare pentru telefon StarSense Explorer

Review-uri


In acest moment nu exista nici un comentariu...
Price.ro nu este magazin online si nu vinde in mod direct. Puteti achizitiona produsul Celestron StarSense Explorer, 102 mm de la oricare magazin afisat in lista de preturi. Preturile, specificatiile si imaginea pentru Celestron StarSense Explorer, 102 mm sunt furnizate de catre magazinele din lista. Preturile contin TVA.