Caviar House & Prunier Filé de Somon Afumat, cu Portocale, Sjomga Orange, cca. 270g - Balik

Filé de Somon Afumat, cu Portocale, Sjomga Orange, cca. 270g - Balik ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 1110 Lei/Kg Somon marinat cu portocale si miere poliflora. Afumat traditional, in Alpii Elvetieni, conform metodei Balik. Marinada cu miere, suc de portocale si coaja de portocale confera somonului afumat un gust excelent. Este decorat cu coaja de portocala si apoi ambalat. ...
Ne pare rau, acest produs nu mai face parte din oferta curenta a niciunui magazin.

Descriere


Caviar House & Prunier Filé de Somon Afumat, cu Portocale, Sjomga Orange, cca. 270g - Balik

Filé de Somon Afumat, cu Portocale, Sjomga Orange, cca. 270g - Balik

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Somon marinat cu portocale si miere poliflora. Afumat traditional, in Alpii Elvetieni, conform metodei Balik. Marinada cu miere, suc de portocale si coaja de portocale confera somonului afumat un gust excelent. Este decorat cu coaja de portocala si apoi ambalat.

De unde provine fileul de somon Balik Sjomga Orange?

Somonul provine din Atlanticul de nord-est si este usor afumat, de catre Caviar House & Prunier, in stil scandinav, intr-o afumatoare din Alpii Elvetieni. Este marinat cu sare, miere, portocale, ghimbir si curcuma, apoi fiind decorat cu coaja de portocala.

Dupa trei ani petrecuti in apele inghetate ale fiordurilor Norvegiei, somonul ajunge la greutatea ideala de 5 - 6Kg, fiind expediat intreg in Alpii Elvetieni.

De ce este fileul de somon Balik Sjomga Orange atat de apreciat de cunoscatori?

Fileul de somon Balik Sjomga Tradition provine de la peste de cea mai buna calitate. Carnea fina, de culoare rozalie, este bogata in acizi grasi Omega3. Desi carnea de somon este grasa, continutul de colesterol este destul de redus. Fileul de somon Balik Sjomga Orange este intotdeauna o placere!

Numai la Balik se mai pastreaza inca reteta secreta de afumare a somonului, asa cum era livrat la curtea Romanovilor din Saint Petersburg pana in 1918. Israel Kaplan, nepotul ultimului furnizor al tarului Rusiei, a pastrat cunostintele bunicului sau si, in anii ’70, i-a invatat pe proprietarii Balik cum sa prepare si sa afume somonul.

Calitatea fara compromisuri este pe primul plan, numai cele mai bune piese fiind suficient de bune pentru a purta numele “Balik”.

Traditia de la curtea tarilor Rusiei este inca pastrata si astazi, ca garantie a acestor capodopere culinare.

Somonul Balik este si ramane o delicatesa pentru momente speciale, pentru a savura arta culinara la superlativ.

Pentru a-i savura gustul intr-un mod optim, se recomandata taierea verticala in medalioane de circa 1cm. Se obtin aproximativ 15 medalioane.

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,27Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.

A se pastra la rece (+4 / +7 o C).

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

Caviar - perlele negre pline de savoare

Numele Prunier este recunoscut pe piata caviarului de peste 140 de ani. In anul 1872, Alfred Prunier a deschis primul restaurant de fructe de mare din Paris si, deoarece oaspetilor ca Oscar Wilde si Sarah Bernhardt le placea caviarul, Prunier il importa direct din Rusia; familia Prunier a primit dreptul de import exclusiv, la nivel mondial, in anul 1918. In anul 1925 Emile Prunier a deschis magazinul “Prunier” pe bulevardul Victor Hugo oferind nu numai caviar rusesc ci si sturion din Gironde, care inca mai exista in salbaticie la vremea aceea.

Chiar si astazi, aceasta delicatesa costisitoare nu si-a pierdut deloc reputatia. Mai ales deoarece produsele de calitate sunt la mare cautare si au devenit din ce in ce mai rare.

In anul 2004 Prunier a fuzionat cu Caviar House, cel mai mare importator de caviar iranian. Icrele de sturion se transforma in caviar numai prin maturare si sarare cu sare gema iraniana, conform retetelor vechi de secole; iranianul Cahv-Jar inseamna “turta care-ti da putere” - facand referire la vechea practica persana de a consuma caviarul sub forma de turta, ca un fel de elixir. Gustul caviarului are note usor iodate, cu tonuri marine si de mirodenii. Cunoscatorii considera ca icrele trebuie sa alunece pe cerul gurii, daca sunt de calitate. Similar cu maturarea sampaniei, dozele cu caviar, pastrate in camera de maturare, trebuie intoarse, ciocanite si rotite timp de cateva saptamani.

Pret brut1110 Lei/Kg
Somonul este unul dintre cei mai apreciati pesti pentru uz gastronomic. Acesta poate fi savurat intr-o multitudine de feluride la crud, ca sushi sau carpaccio, la fript sau gatit la abur, somonul are o savoare splendida.
ProducatorCaviar House & Prunier, Elvetia
Somonul Balik. Dupa disparitia ultimului tar al Rusiei, in 1918, secretul afumarii nobilului file de somon Balik* a fost dat uitarii. Totusi, zeci de ani mai tarziu, nepotul ultimului furnizor al curtii imperiale a Rusiei a devoalat reteta. Acum, somonul afumat atat de apreciat de tarul Rusiei este prelucrat si afumat manual acolo unde ne-am astepta mai putinin regiunea alpina Toggenburg, localitatea Ebersol din Elvetia. Somonul afumat Balik este apreciat si exportat in toata lumea. Prunier se afla in continuare pe bulevardul Victor Hugo din Paris, unde se poate gasi si somonul Balik.
Balyk (in rusaбалык) este peste sarat si maturat, in special specii valoroase (sturion, somon). Inseamna “peste” in limbile turcice (se scrie Balik in turca). In rusa inseamna “cea mai buna bucata din peste”.

Review-uri


In acest moment nu exista nici un comentariu...
Price.ro nu este magazin online si nu vinde in mod direct. Puteti achizitiona produsul Caviar House & Prunier Filé de Somon Afumat, cu Portocale, Sjomga Orange, cca. 270g - Balik de la oricare magazin afisat in lista de preturi. Preturile, specificatiile si imaginea pentru Caviar House & Prunier Filé de Somon Afumat, cu Portocale, Sjomga Orange, cca. 270g - Balik sunt furnizate de catre magazinele din lista. Preturile contin TVA.