Pret brut | 1110 Lei/Kg |
Somonul este unul dintre cei mai apreciati pesti pentru uz gastronomic. Acesta poate fi savurat intr-o multitudine de feluri | de la crud, ca sushi sau carpaccio, la fript sau gatit la abur, somonul are o savoare splendida. |
Producator | Caviar House & Prunier, Elvetia |
Somonul Balik. Dupa disparitia ultimului tar al Rusiei, in 1918, secretul afumarii nobilului file de somon Balik* a fost dat uitarii. Totusi, zeci de ani mai tarziu, nepotul ultimului furnizor al curtii imperiale a Rusiei a devoalat reteta. Acum, somonul afumat atat de apreciat de tarul Rusiei este prelucrat si afumat manual acolo unde ne-am astepta mai putin | in regiunea alpina Toggenburg, localitatea Ebersol din Elvetia. Somonul afumat Balik este apreciat si exportat in toata lumea. Prunier se afla in continuare pe bulevardul Victor Hugo din Paris, unde se poate gasi si somonul Balik. |
Balyk (in rusa | балык) este peste sarat si maturat, in special specii valoroase (sturion, somon). Inseamna “peste” in limbile turcice (se scrie Balik in turca). In rusa inseamna “cea mai buna bucata din peste”. |