Profil

Liviu Lazarescu
Sex:Barbat
Inregistrare:2023-02-27
Review-uri:1


Activitate

Review adaugat de Liviu Lazarescu

Seriozitate si interactiune corecta cu clientii 
  • puncte tari:Seriozitate, interactiune corecta cu clientii
  • PUNCTE slabe:-
  • CONCLUZII:In opinia mea, chiar daca nu au intotdeauna cel mai mic pret, merita sa platesti putin mai mult decat cel mai mic pret online si sa ai parte de seriozitate si o experienta asa cum ar trebui sa fie cu toate magazinele online

Am achizitionat de 2 ori de la Flax. Prima oara a fost acum 8 ani de zile - am luat un cooler Scythe. A decurs totul exact asa cum trebuie, ce mi-a atras atentia este ca acel cooler a fost foarte bine si atent impachetat.

In noiembrie 2022 am compandat procesor, placa de baza, RAM, SSD, cooler si carcasa. Am fost contactat telefonic si m-am sfatuit cu cei de la Flax daca e mai ok sa fie cu deschidere colet sau nu, avand in vedere panoul din sticla pe care il avea carcasa. Mi-au recomandat sa optez pentru deschidere la livrare. I-am rugat sa expedieze compoenentele cu 7 zile mai tarziu ca sa fiu acasa cand vor sosi. Peste 7 zile a venit coletul, insa nu a fost cu deschidere. I-am sunat, au spus ca intr-adevar ei au spus sa nu fie cu deschidere, si-au asumat greseala si au spus sa inspectez vizual cutia de la carcasa, daca pare ok sa o iau, daca nu sa dau inapoi doar carcasa. Au specificat si ca daca pare ok, o iau si se dovedeste ca are ceva, o pot returna. Cutia a parut ok, am luat-o si la o inspectie atenta dupa ce am scos-o din cutie un piciorus din plastic era rupt partial (se putea folosi, dar in timp poate apareau probleme). Am trimis poze cu carcasa la Flax si au organizat transport retur pe costul lor si peste 3 zile am avut banii de pe carcasa in cont, fara nicio discutie.

Dupa ce am asamblat PC-ul dar dupa cele 14 zile de retur, am observat ruland Prime95, OCCT si MemTest86 ca apareau din cand in cand erori ce indicau o problema hardware. Procesorul era un Intel Core generatia 13 si placa de baza Z790 cu memorie DDR5 achizitionate la o luna dupa ce fusesera lansate oficial. Am facut mail la Flax la departamentul service si am discutat cu ei telefonic legat de cum ar fi mai ok sa trimit compoenentele - sa trimit tot PC-ul (dar exista riscul sa pateasca ceva carcasa) sau le trimit componentele separat amabalate. Au inteles de ce nu as vrea sa le trimit PC-ul asamblat, mi-au spus ca pot fara probleme sa trimit si componentele ambalate separat si au mentionat ce componente le sunt necesare pentru teste. Au avut o abordare foarte ok si un discurs respectuos si profesionist. Exact cand trebuia sa dezasamblez PC-ul a aparut un update de BIOS care a rezolvat problemele, deci nu a mai fost nevoie sa trimit compoenentele in service.

Cei de la Flax au avut atitudinea corecta, si-au asumat cand au omis sa specifice deschidere la livrare si toata interactiunea per total si cu cei de la vanzari si cu cei de la service a fost foarte ok. Asa ar trebui sa fie toate magazinele online, insa din pacate marea majoritate nu sunt. Am avut placa video trimisa in garantie la CEL si au zis ca nu are nimic, cand ventilatorul facea zgomot foarte deranjant cand depasea 80% din turatie. Am mai auzit despre lucruri similare despre alte magazine online de la cunoscuti.
Prefer sa iau de la Flax chiar daca nu au intotdeauna cel mai bun pret (de destule ori il au sau e foarte apropiat de el), ca in cazul in care am orice fel de probleme cu comanda sau cu compoenentele achizitionate sa am parte de servicii post vanzare asa cum se cuvin. Am interactionat cu peste 20 de magazine online si cu Flax am avut cea mai ok experienta.