Du-te înapoi  price.ro Forum > Help > Aplicații și Internet
Numele Utilizatorului
Parolă
Home Întrebări frecvente Lista de membri Calendar Marchează forumurile citite

Răspunde
 
Thread Tools Evaluează subiectul Moduri de afișare
Vechi 07/04/06, 21:39:46   #1
MYB

Junior Member
 
MYB's Avatar
 
Data înregistrării: 01/28/06
Mesaje: 12
Vreau sa instalez Windows XP fara CD-ROM

Am o problema ..... de cateva zile am stricat CD-ROM ul de la Laptop ..... si vreau sa reinstalez XP-ul pe el .... Se poate ? Ma gandeam sa fac o disketa de start-up si sa rulez setup-ul de la XP de pe HDD.... Dar nu stiu sigur daca se poate ...
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/04/06, 22:16:50   #2
Thor1983

Member
 
Thor1983's Avatar
 
Data înregistrării: 05/27/03
Mesaje: 680
Mai greu, dar se poate.
__________________
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people." - Eleanor Roosevelt
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/05/06, 14:28:33   #3
MYB

Junior Member
 
MYB's Avatar
 
Data înregistrării: 01/28/06
Mesaje: 12
Pot cumva sa buteze in loc de CD-ROM de pe un MicroDisk ? Mi-ar fii mai usor sa pun XP-ul pe MicroDisk si sa butez dupa el .... Am incercat (am copiat fisierele de pe CD) dar nu buteaza dupa el .... Ce ar trebuii sa pun pe el ca sa buteze ? Pe site acolo scrie de 6 diskete .... Disketa de start-up care se folosea la 98 nu merge ? daca merge de unde pot sa o iau (sau cum sa o fac)
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/05/06, 14:50:18   #4
maxu

Member
 
maxu's Avatar
 
Data înregistrării: 03/31/02
Mesaje: 739
Bootdisk.com Multe si felurite dischete de boot. Ca sa faci microdrive-ul bootabil ti-ar trebui fisierele sistem (de pe disketa de boot) sau o comanda de tipul "sys x:" unde x: e litera memoriei externe. Asta dintr-un command prompt. Dar cum pornesi set-up-ul din DOS la XP? La '98 era ceva banal.
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/05/06, 15:22:07   #5
MYB

Junior Member
 
MYB's Avatar
 
Data înregistrării: 01/28/06
Mesaje: 12
Sunt 6 diskete de boot pentru XP Profesional http://www.microsoft.com/downloads/...B7-4FED408EA73F Dar as fii vrut sa butez direct de pe MicroDisk (in loc de diskete sa citeasca de pe MicroDisk) sau sa instalez Win direct de pe el (sa-l fac bootabil ca CD-ul ) .... MicroDisk-ul are 2 G si incape CD-ul de XP ....
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/05/06, 18:24:25   #6
MYB

Junior Member
 
MYB's Avatar
 
Data înregistrării: 01/28/06
Mesaje: 12
Teoretic ar trebuii sa mearga sa booteze dupa MicroDisk .. Practic se poate ? Asta e intrebarea cea mare ... si daca se poate cum ?
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/05/06, 19:09:25   #7
maxu

Member
 
maxu's Avatar
 
Data înregistrării: 03/31/02
Mesaje: 739
Nu stiu ce sa zic, sa vina si altii cu idei. La linux e fain ca poti sa faci instalarea din imagini ale CD/DVD-urilor de instalare care sunt stocate pe HDD. Mai sapa.
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/06/06, 14:02:34   #8
Dashu

Member
 
Dashu's Avatar
 
Data înregistrării: 01/16/04
Mesaje: 494
Trimite un mesaj prin MSN pentru Dashu Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Dashu
Citat:
În prealabil postat de MYB
Am o problema ..... de cateva zile am stricat CD-ROM ul de la Laptop ..... si vreau sa reinstalez XP-ul pe el .... Se poate ? Ma gandeam sa fac o disketa de start-up si sa rulez setup-ul de la XP de pe HDD.... Dar nu stiu sigur daca se poate ...

Se poate, nu-ti trebuie diskete de boot de xp sau alte tampenii.

E indicat sa executi smartdrv.exe (de pe disketa de boot de 98) pentru a se activa un sistem de cache (instalarea decurge vizibil mai repede). Apoi executi winnt.exe din kitul de windows din directorul i386.

Sau mai simplu zis, nu conteaza cum faci, doar ca trebuie sa executi /i386/winnt.exe
__________________
(\(\
(>'.')
(~(")(")
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/23/06, 18:19:48   #9
MYB

Junior Member
 
MYB's Avatar
 
Data înregistrării: 01/28/06
Mesaje: 12
Dashu am executat smartdrv.exe de pe disketa de 98 am intrat in i386 am rulat winnt.exe .... a inceput sa copie fisierele in calculator .... Toate bune pana acum .... la 100% dupa ce a copiat fisierele in calculator mi-a cerut un restart si sa scot disketa ... am dat restart si a inceput windowsul vechi .... Nu mi-a aratat pe ce partitie sa instalez windowsul ... Precizez ca nu am rulat kitul de windows de pe microdisk ci de pe HDD ... Microdiscul nu`l recunoaste biosul de la laptop ..... Ce as putea sa fac ?
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/23/06, 18:48:06   #10
Dashu

Member
 
Dashu's Avatar
 
Data înregistrării: 01/16/04
Mesaje: 494
Trimite un mesaj prin MSN pentru Dashu Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Dashu
Hmm, incerca altceva faci partitia C boot-abila. Cu ajutorul disketei de boot. Comanda este "sys a:\ c:\", pauza intre a si c. La 98 nu poti sa bootezi decat dupa partitia activa care este obligatoriu C. Dupa ce i-ai dat comanda sys copie si smardrv pe hdd. Pentru a nu-ti mai cere sa scoti disketa. Banuiesc ca asta are ceva suspect de nu-ti continua instalarea.
__________________
(\(\
(>'.')
(~(")(")
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/24/06, 09:24:14   #11
C64

Member
 
Data înregistrării: 04/14/05
Mesaje: 406
Din pacate, partitia era activa daca a plecat windows-ul vechi....Cel mai simplu, daca poti boota de pe USB e sa-ti faci rost de un drive (CD-ROM) pe USB. Nu trebuie decat un adaptor de la IDE la USB. Poate il gasesti de imprumut. Oricum, chiar daca il cumperi, iti va fi util tinand cont ca unitatea de CD-ROM de pe laptop nu mai functioneaza.
off.gif   Reply With Quote
Vechi 07/24/06, 15:09:44   #12
catmanro

Member
 
catmanro's Avatar
 
Data înregistrării: 09/17/03
Mesaje: 534
Poti incerca sa bootezi din LAN, da e mai complicat, si in plus trebuia ca placa de retea sa stie a faca chestia asta sa stie PXE. Majoritatea placilor de retea noi stiu sa faca treaba asta.
__________________
"Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului. Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic. Nu ma pot imagina francez, englez, german, adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam. Sunt roman prin vocatie, ca altfel nu pot sa ies.Tot ceea ce gandesc devine romanesc" de Petre Tutea
off.gif   Reply With Quote
Vechi 08/07/06, 01:38:12   #13
iulian01

Member
 
iulian01's Avatar
 
Data înregistrării: 03/16/03
Mesaje: 106
Este o problema cu bootarea de pe stick flash:
nu merge decat daca flashul este formatat FAT16 sau FAT12...
Deci pentru marimi gen 2gb pot fi oarece probleme..
Anyway, nu am verificat asta, ci doar am citit-o.
Se pare ca este o limitare a biosurilor MB.
Sper sa fie de ajutor .
__________________
If trainstation is where train stop what is a workstation ?
off.gif   Reply With Quote
Vechi 06/09/07, 00:15:39   #14
emil 2

Junior Member
 
Data înregistrării: 08/11/05
Mesaje: 40
stie macar cineva cum poti sa faci un stick USB bootabil?
sau macar niste linkuri de ajutor?
off.gif   Reply With Quote
Vechi 06/09/07, 00:50:32   #15
walking^human

Member
 
walking^human's Avatar
 
Data înregistrării: 06/29/05
Mesaje: 825
http://www.google.ro/search?q=how+t...lient=firefox-a


Vezi ca trebuie sa suporte si placa de baza.
off.gif   Reply With Quote
Răspunde


Thread Tools  Caută in acest subiect 
Caută in acest subiect:

Căutare avansată
Moduri de afișare  Rate This Thread 
Rate This Thread:

Reguli de postare
Poți nu deschide subiecte noi
Poți nu răspunde la mesaje
Poți nu adăuga atașamente
Poți nu modifica mesajele tale

Codul vB este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Sări la...:


Preturi Electronice


Ora este GMT +3. Ora este acum 05:41:08.


Rulează cu: vBulletin Version 3.0.0 Gamma
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.